China ar putea organiza o invazie pe scară până în 2025. Avertismentul dat de ministrul Apărării din Taiwan

China va fi capabilă să organizeze o invazie la scară largă a Taiwanului până în 2025, a declarat ministrul Apărării din insulă, descriind tensiunile actuale drept cele mai grave din ultimii 40 de ani, relatează The Guardian.

4482 afișări
Imaginea articolului China ar putea organiza o invazie pe scară până în 2025. Avertismentul dat de ministrul Apărării din Taiwan

China ar putea organiza o invazie pe scară până în 2025. Avertismentul dat de ministrul Apărării din Taiwan

Vorbind miercuri pentru China Times, Chiu Kuo-cheng a declarat că China este capabilă acum, dar va fi complet pregătită să lanseze o invazie în trei ani.

Beijingul trimis în ultima perioadă aproximativ 150 de avioane de război în zona Taiwanului, într-o escaladare a tensiunilor din regiune.

Beijingul revendică Taiwanul ca fiind o provincie a Chinei şi a promis să o recapete, cu forţa dacă este necesar, acuzând guvernul din insulă că este separatist. Marţi, preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a spus că Taiwanul va face „tot ce este necesar” pentru a se apăra.

Tensiunile vin într-un moment în care legislativul din Taiwan analizează un proiect în domeniul apărări în valoare de 8,6 miliarde de dolari. Ministrul Apărării a cerut legislativului să urgenteze proiectul descriind situaţia din regiune ca fiind „cea mai gravă” din ultimii 40 de ani.

„Pentru mine, ca militar, urgenţa este chiar în faţa mea”, a spus el.

Capacitatea militară a Taiwanului este puternic depăşită de a Chinei şi, prin urmare, sa concentrat pe dezvoltarea unui sistem de apărare asimetric sau „arici” pentru a descuraja sau respinge o invazie terestră. De asemenea, a făcut presiuni pentru informaţii şi sprijin logistic din partea altor naţiuni, inclusiv Australia, Japonia şi SUA - care vând şi arme Taiwanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici