China avertizează că noua lege privind Hong Kong-ul este un avertisment adresat celor care ameninţă securitatea

  • Beijing: Legea privind siguranţa naţională în Hong Kong este un avertisment adresat celor care ameninţă securitatea
  • Parlamentul Chinei a aprobat noua legislaţie privind siguranţa naţională, iar preşedintele Xi Jinping a promulgat-o
  • Statele Unite şi Marea Britanie au criticat dur planul noii legi privind siguranţa naţională din Hong Kong
849 afișări
Imaginea articolului China avertizează că noua lege privind Hong Kong-ul este un avertisment adresat celor care ameninţă securitatea

China avertizează că noua lege privind Hong Kong-ul are rolul respingerii actelor ostile

Legea privind siguranţa naţională în Hong Kong, promulgată marţi de preşedintele Chinei, Xi Jinping, este un avertisment adresat celor care ameninţă securitatea, avertizează Administraţia de la Beijing, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Pentru membrii grupurilor mici care ameninţă securitatea naţională, această lege va fi o sabie suspendată", a comunicat Biroul chinez pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao.

Parlamentul Chinei a aprobat marţi noua legislaţie privind siguranţa naţională, care interzice acţiunile subversive, de secesiune, terorism şi ingerinţele străine. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a promulgat imediat legea, potrivit agenţiei Xinhua.

Premierul provinciei autonome Hong Kong, Carrie Lam, a îndemnat comunitatea internaţională "să respecte dreptul de garantare a siguranţei naţionale".

Statele Unite şi Marea Britanie au criticat dur planul noii legi privind siguranţa naţională din Hong Kong, considerând iniţiativa o încercare a Beijingului de consolidare a controlului politic asupra provinciei autonome chineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici