China cere Franţei să îi protejeze pe cetăţenii săi, după moartea unui chinez la Paris/ Siguranţa cetăţenilor chinezi este "o prioritate a autorităţilor franceze" - MAE Franţa

China a cerut Franţei, marţi, să apere "securitatea şi drepturile" cetăţenilor săi, la două zile după ce un chinez a fost împuşcat mortal de poliţişti la Paris în cadrul unei intervenţii pentru o "dispută de familie", scrie Le Figaro.

1604 afișări
Imaginea articolului China cere Franţei să îi protejeze pe cetăţenii săi, după moartea unui chinez la Paris/ Siguranţa cetăţenilor chinezi este "o prioritate a autorităţilor franceze" - MAE Franţa

China cere Franţei să îi protejeze pe cetăţenii săi, după moartea unui chinez la Paris

Update Siguranţa cetăţenilor chinezi este "o prioritate a autorităţilor franceze", a comunicat Ministerul francez de Externe, în urma nemulţumirilor manifestate de Beijing după ce un chinez a fost împuşcat mortal de Poliţie duminică în Paris, relatează Le Figaro online.

"Siguranţa tuturor cetăţenilor chinezi din Franţa este o prioritate a autorităţilor franceze. (...) Toate măsurile sunt luate pentru a asigura cele mai bune condiţii de primire şi siguranţă", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Romain Nadal.

Ştire În cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a indicat faptul că Beijingul şi-a exprimat în mod oficial nemulţumirea în faţa autorităţilor franceze şi a cerut ca Parisul "să facă lumină în acest caz".

Duminică seara, în cadrul unei intervenţii pentru o "dispută de familie" în nord-estul Parisului, "încă de când a fost deschisă uşa", un bărbat a agresat un funcţionar, rănindu-l cu o armă albă, a explicat o sursă din cadrul Poliţiei. Unul dintre colegi a deschis apoi focul, împuşcându-l mortal pe agresor, a adăugat sursa.

Familia defunctului neagă această versiune de desfăşurare a faptelor, a declarat luni avocatul acesteia, Calvin Job. Bărbatul împuşcat mortal, care se afla cu cei patru copii cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, era pe punctul de a tăia peşte. Tatăl "nu a lovit" şi "nu s-a năpustit" asupra poliţiştilor, care ar fi "tras focuri de armă fără avertisment", potrivit avocatului.

Ministerul chinez de Externe a mai anunţat, marţi, că l-a convocat pe un diplomat francez după acest incident, care a generat un protest în faţa unei secţii de Poliţie din capitala franceză la care au participat zeci de chinezi, relatează Reuters online.

Agenţia de presă chineză Xinhua a transmis că bărbatul a fost ucis duminică noaptea după un "conflict" cu Poliţia, iar aproximativ 100 de persoane din rândul comunităţii chineze din Franţa s-au alăturat luni dimineaţă protestului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici