China condamnă atacul chimic din Siria, evitând să atribuie cuiva responsabilitatea pentru acţiune

Beijingul a condamnat atacul cu arme chimice din Siria şi s-a declarat în favoarea unei anchete independente în cadrul Naţiunilor Unite pentru a stabili cine este responsabil pentru această acţiune, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

1280 afișări
Imaginea articolului China condamnă atacul chimic din Siria, evitând să atribuie cuiva responsabilitatea pentru acţiune

China condamnă atacul chimic din Siria, evitând să atribuie cuiva responsabilitatea pentru acţiune (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

China se opune folosirii de arme chimice indiferent de cine este responsabil şi indiferent de circumstanţe, a declarat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al MAE chinez, potrivit The Associated Press.

Oficialul chinez a evitat să atribuie cuiva responsabilitatea pentru atacul soldat cu decesul a peste 80 de persoane şi nici nu l-a menţionat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

În cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, China, alături de Rusia, s-a opus condamnării regimului Assad pentru atacul cu arme chimice, însă Beijingul nu s-a implicat direct în conflict.

Preşedintele chinez Xi Jinping se află într-o vizită de două zile în Statele Unite, unde va avea mai multe întrevederii cu Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Primul dineu oficial din cursul vizitei lui Xi în SUA s-a încheiat la scurt timp înainte ca Washingtonul să anunţe atacul cu rachete asupra unei baze aeriene siriene ca reacţie la un atac cu arme chimice pe care SUA îl atribuie regimului Assad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici