China condamnă mai mulţi directori din spatele schemelor bancare Ponzi - presă

Un tribunal din China a condamnat zece persoane la închisoare pentru executarea "schemei Ponzi de 40 de miliarde de yuani", a cărei prăbuşire a declanşat proteste din partea investitorilor care au fost escrocaţi, a informat joi presa de stat, relatează Reuters.

375 afișări
Imaginea articolului China condamnă mai mulţi directori din spatele schemelor bancare Ponzi - presă

China condamnă mai mulţi directori din spatele schemelor bancare Ponzi - presă

Xu Qin, fondatorul companiei Zhongjin Capital şi a companiilor subsidiare, a primit miercuri o sentinţă de condamnare de către Curtea Populară Intermediară din Shanghai, iar ceilalţi nouă au primit pedepse de la 5 la 12 ani a informat cotidianul Shanghai Daily.

Imperiul Zhongjin a crescut rapid şi chiar a deschis un birou impunător pe istorica zonă Bund din Shanghai, atrăgându-i pe investitorii cărora le-a promis finanţare pe termen scurt.

Cu toate acestea, imaginea bogăţiilor şi a succesului pe care le-a cultivat s-a prăbuşit la începutul anului 2016. Poliţia a arestat 21 de directori care aveau legături cu Zhongjin, inclusiv Xu, sub suspiciunea de "strângere de fonduri ilicite".

Shanghai Daily a declarat că Xu şi ceilalţi nouă, care au fost condamnaţi miercuri, nu au reuşit să facă profit "s-au folosit de anunţuri online, promoţii offline şi reclame TV pentru a convinge oamenii că societăţile Zhongjin erau bogate şi reputate".

"Ei au fabricat produse de finanţare cu randamente pe termen scurt, dar extrem de mari, pentru a atrage investitorii", a spus acesta. Aceştia au colectat ilegal 40 de miliarde de yuani, iar o mare parte din bani au fost cheltuiţi pentru a cultiva o imagine a bogăţiei şi a reputaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici