China, considerată principalul aliat al Phenianului, suspendă importurile de fier şi cărbune din Coreea de Nord, în ton cu noile sancţiuni ONU

Autorităţile chineze au anunţat luni că vor suspenda importurile de fier, cărbune şi fructe de mare din Coreea de Nord, în conformitate cu noile sancţiuni votate de Consiliul de Securitate ONU ca urmare a testelor balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian, informează postul France 24.

1662 afișări
Imaginea articolului China, considerată principalul aliat al Phenianului, suspendă importurile de fier şi cărbune din Coreea de Nord, în ton cu noile sancţiuni ONU

China, considerată principalul aliat al Phenianului, suspendă importurile fier şi cărbune din Coreea de Nord, în ton cu noile sancţiuni ONU

Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat că această măsură intră în vigoare de marţi.

China, considerată drept principalul aliat diplomatic şi economic al Phenianului, s-a angajat să implementeze în totalitate sancţiunile impuse Coreei de Nord, după ce Statele Unite şi-au intensificat presiunile asupra Beijingului.

Anunţul vine după mai multe zile de schimburi dure de replici între preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi regimul nord-coreean.

Regimul Kim Jong-Un a avertizat că ar putea lansa rachete în apropierea Insulei americane Guam, situată în Oceanul Pacific, pentru a face o demonstraţie de forţă. Preşedintele SUA, Donald Trump, a atras atenţia că armata americană este pregătită pentru un conflict cu regimul nord-coreean.

Statele Unite au acuzat China că nu exercită suficientă presiune asupra regimului de la Phenian.

Pe 6 august, Consiliul de Securitate al ONU a votat în unainimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Astfel, exporturile nord-coreene vor avea mult de suferit, în mod special cele de cărbune, fier, plumb, minereuri şi alte materii prime. Pentru regimul de la Phenian exportul de cărbune către China a reprezentat până acum una dintre principalele surse de venit, însă şi Beijingul, fiind membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a votat în favoarea noilor sancţiuni.

Potrivit estimărilor, valoarea exporturilor nord-coreene se va diminua cu aproximativ 1 miliard de dolari anual.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici