China denunţă declaraţiile lui Trump şi cere negocieri comerciale bazate pe "respect şi egalitate"

Administraţia Chinei a denunţat, marţi, declaraţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, cerând ajungerea la un acord comercial axat pe "respect reciproc şi egalitate", informează site-ul cotidianului Le Figaro.

766 afișări
Imaginea articolului China denunţă declaraţiile lui Trump şi cere negocieri comerciale bazate pe "respect şi egalitate"

China denunţă declaraţiile lui Trump şi cere negocieri comerciale bazate pe "respect şi egalitate"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că taxele vamale impuse de Washington au afectat puternic economia Chinei, care se confruntă cu cea mai mică rată a creşterii economice din ultimii 27 de ani. "Taxele vamale impuse de Statele Unite au un impact major asupra companiilor, care încearcă acum să plece din China pentru a nu mai fi supuse tarifelor vamale. Pleacă mii de companii. De aceea, China vrea un acord comercial cu Statele Unite", a afirmat Donald Trump.

Administraţia de la Beijing a respins vehement afirmaţiile preşedintelui american. "Este înşelător să se spună, cum face partea americană, că Beijingul vrea să ajungă la un acord comercial din cauza încetinirii ritmului creşterii economice", a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

"Ajungerea la un acord economic şi comercial nu reprezintă în niciun caz o solicitare unilaterală din partea Chinei. Şi Statele Unite vor acest lucru. Sunt convins că Statele Unite îşi vor uni eforturile cu cele ale Chinei pentru a ajunge la un acord benefic pentru toţi, pe baza respectului reciproc şi egalităţii", a subliniat Geng Shuang.

Taguri:
china,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici