China dezbate masculinitatea băieţilor după ce Ministrul Educaţiei a cerut introducerea mai multor ore de educaţie fizică

  • O nouă dezbatere are loc în China după ce Ministrul Educaţiei a declarat că doreşte să lanseze un program prin care băieţii sunt obligaţi să practice mai mult sport, pentru a spori ”masculinitatea”, scrie Reuters.
  • Răspunsul oamenilor la ideea guvernului a declanşat o adevărată mişcare pe Weibo, o platformă de socializare chineză, adunând peste 1.5 milioane de vizualizări şi reacţii.
  • Presa de stat a încercat să calmeze dezbaterile pe marginea subiectului şi a publicat o serie de rapoarte prin care încearcă să arate că anumite trăsături şi temperamente nu ar trebui asociate unui singur gen.
1061 afișări
Imaginea articolului China dezbate masculinitatea băieţilor după ce Ministrul Educaţiei a cerut introducerea mai multor ore de educaţie fizică

O nouă dezbatere are loc în China după ce Ministrul Educaţiei a declarat că doreşte să lanseze un program prin care băieţii sunt obligaţi să practice mai mult sport, pentru a spori ”masculinitatea”, scrie Reuters.

Planul propus de ministru este un răspuns la observaţia făcută în luna mai, anul trecut, de către un membru al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, organism consultativ al guvernului. El a solicitat ajutorul statului pentru că este de părere că băieţii au devenit prea delicaţi, timizi şi efeminaţi din cauză că au fost şcoliţi, în mare parte, de profesori femei.

Răspunsul oamenilor la ideea guvernului a declanşat o adevărată mişcare pe Weibo, o platformă de socializare chineză, adunând peste 1.5 milioane de vizualizări şi reacţii. ”Nu pot să îmi imaginez cum astfel de băieţi ar putea ajunge să apere ţara de o posibilă invazie”, a scris un utilizator pe Weibo.

La fel ca majoritatea ţărilor asiatice, China pune mare preţ pe îndatoririle tradiţionale ale băieţilor şi legea conform cărora o familie poate avea un singur copil a determinat părinţii să fie mult mai atenţi şi să îşi ”cocoloşească” băieţii, sunt de părere cei mai mulţi.

Însă ideea de a ”îmbărbăta” băieţii a luat amploare în ultimii ani. Părinţii cu posibilităţi materiale au ajuns să îşi trimită băieţii în tabere în care se practică antrenamentele de tip armată, în speranţa că nu vor mai fi atât de fragili.

Feminista de origine chineză, Li Jun, este de părere că planul propus de ministrul educaţiei reflectă o atitudine tradiţionalistă.

”Propunerea reflectă stereotipurile Chinei când vine vorba de masculinitate şi este împotriva egalităţii de gen şi a diversităţii, susţinând că femeile şi ideea de a fi feminin sunt aspecte negative şi periculoase pentru naţiunea chineză”, a declarat Li pentru Reuters.

Presa de stat a încercat să calmeze dezbaterile pe marginea subiectului şi a publicat o serie de rapoarte prin care încearcă să arate că anumite trăsături şi temperamente nu ar trebui asociate unui singur gen. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici