China înregistrează încasări de aproape 70 de miliarde de dolari din turism. Economiştii: ”Un stimul important este lipsa mobilităţii internaţionale”

  • Peste 637 de milioane de deplasări interne s-au înregistrat în China, cu ocazia celor opt zile naţionale libere, din luna octombrie.
  • Cu toate că în 2019, aceeaşi perioadă, China înregistra 782 de milioane de deplasări şi excursii, cifrele pentru turismul local sunt mult mai bune decât indică raportul precedent, care analizează cele cinci zile libere naţionale din luna mai.
  • Turismul domestic a înregistrat câştiguri de peste 467 de miliarde de yuan (aprox. 70 de miliarde de dolari).
922 afișări
Imaginea articolului China înregistrează încasări de aproape 70 de miliarde de dolari din turism. Economiştii: ”Un stimul important este lipsa mobilităţii internaţionale”

Sursă foto: profimedia

Peste 637 de milioane de deplasări interne s-au înregistrat în China, cu ocazia celor opt zile naţionale libere, din luna octombrie. Acesta este un semn că populaţia chineză începe să depăşească criza economică indusă de pandemia de coronavirus.

Cu toate că în 2019, aceeaşi perioadă, China înregistra 782 de milioane de deplasări şi excursii, cifrele pentru turismul local sunt mult mai bune decât indică raportul precedent, care analizează cele cinci zile libere naţionale din luna mai. Academia de Turism din China subliniază faptul că numărul de călătorii efectuate nu indică numărul de persoane care au călătorit, întrucât o singură persoană e posibil să fi efectuat mai mult de 2 călătorii.

Un raport al celor de la Citigroup concluzionează că turismul din perioada Festivalului de Toamnă, cât şi creşterea puterii de cumpărare pe familie contribuie la redresarea economică. Turismul domestic a înregistrat câştiguri de peste 467 de miliarde de yuan (aprox. 70 de miliarde de dolari), după a declarat Ministrul Turismului. Practic, conform Bloomberg, încasările au scăzut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă, anul precedent. ”Un stimul al turismului domestic este şi lipsa mobilităţii internaţionale, din cauza restricţiilor de călătorie şi a cerinţelor de carantinare la întoarcerea în China”, a declarat economistul chinez Larry Hu, de la Macquire.

Cu aproape zero transmisii locale, oamenii s-au deplasat la staţiile de autobuz, aeroporturi şi hub-uri de tranzit pentru a călători prin ţară pentru vacanţă, care a început pe 1 octombrie. Autorităţile locale au concurat pentru a atrage turişti, guvernele provinciale şi municipale emitând tichete de călătorie şi  bilete de intrate la atracţii gratuite sau reduse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici