China intenţionează să se doteze cu 42.000 de drone militare în următorii ani, susţine Pentagonul

Armata Chinei intenţionează să producă aproape 42.000 de aparate de zbor fără pilot şi să construiască platforme terestre şi maritime pentru utilizarea acestora, în cadrul unui proiect militar de amploare, arată un raport al Departamentului american al Apărării, citat de Fox News.

447 afișări
Imaginea articolului China intenţionează să se doteze cu 42.000 de drone militare în următorii ani, susţine Pentagonul

China intenţionează să se doteze cu 42.000 de drone militare în următorii ani, susţine Pentagonul

"Dezvoltarea de către China a unor drone militare de mare autonomie va spori capacitatea ţării de a efectua misiuni de recunoaştere şi de atac", avertizează Pentagonul, în raportul anual despre activităţile armatei chineze, prezentat vineri seară.

Potrivit experţilor americani, până în anul 2023, China intenţionează să fabrice 41.800 de drone militare şi să construiască platforme terestre şi maritime pentru utilizarea aparatelor, în cadrul unui plan de 10,5 miliarde de dolari.

În prezent, China dezvoltă patru tipuri de avioane militare fără pilot - Xianglong, Yilong, Sky Saber şi Lijian, dintre care ultimele trei pot efectua atacuri aeriene foarte precise.

Dronele de tip Lijian, utilizate începând din noiembrie 2013, sunt primele tipuri de avioane fără pilot chineze invizibile pe radare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici