China interzice exporturile de materiale cu întrebuinţare nucleară către Coreea de Nord

China a interzis miercuri exporturile de materiale care ar putea fi folosite în producerea de arme către Coreea de Nord, ca reacţie la programul nuclear al statului nord-coreean, relatează Associated Press.

842 afișări
Imaginea articolului China interzice exporturile de materiale cu întrebuinţare nucleară către Coreea de Nord

China interzice exporturile de materiale cu întrebuinţare nucleară către Coreea de Nord

Lista include materiale "cu dublă întrebuinţare" - atât de ordin civil, cât şi militar - printre care aliaje de metale, echipamente de operare cu laser şi materiale care pot fi folosite în producerea armelor chimice, potrivit unui comunicat emis de Ministerul chinez al Comerţului.

Beijingul a susţinut pentru o lungă perioadă guvernul nord-coreean, dar tensiunile au devenit evidente între cele două state în martie când China a fost de acord cu sancţiunile impuse Coreei de Nord de Naţiunile Unite din cauza celui de-al patrulea test nuclear. Printre sancţiuni se numără şi vânzarea de materiale cu "dublă întrebuinţare".

În schimb, regimul Kim Jong Un a intensificat activităţile nucleare ca reacţie la sancţiunle impuse de ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici