China îşi exprimă preocuparea faţă de repetatele teste balistice ale Coreei de Nord

China condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord şi îşi exprimă preocuparea faţă de activităţile nucleare ale regimului de la Phenian, a declarat, miercuri, Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, relatează agenţia Yonhap.

506 afișări
Imaginea articolului China îşi exprimă preocuparea faţă de repetatele teste balistice ale Coreei de Nord

China îşi exprimă preocuparea faţă de repetatele teste balistice ale Coreei de Nord

”China îşi exprimă preocupările şi opoziţia faţă de activităţile balistice ale Coreei de Nord. Sunt prevederi clare cu privire la programul balistic al Coreei de Nord prevăzute în rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

”China îşi doreşte ca Phenianul să înceteze orice acţiune care ar putea duce la escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea”, a mai spus Shuang, adăugând că toate statele ar trebui să acţioneze precaut pentru a menţine pacea şi securitatea în regiune.

Coreea de Nord a testat, marţi, o rachetă balistică intercontinentală cu rază lungă de acţiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri şi a aterizat în Marea Japoniei. Coreea de Nord nu mai efectuase niciun test balistic de 75 de zile. La 15 septembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei, proiectilul căzând în Oceanul Pacific, după 3.700 de kilometri parcurşi. La 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici