China promite să nu rămână „datoare”, după ce americanii i-au doborât balonul

  • Tensiune cu Beijingul după decizia SUA de a doborî balonul spion.
  • Ministerul chinez de Externe a reacţionat: „A fost pentru uz civil şi a intrat accidental în spaţiul aerian al SUA. Vom proteja interesele companiilor în cauză”.
3756 afișări
Imaginea articolului China promite să nu rămână „datoare”, după ce americanii i-au doborât balonul

China promite să nu rămână „datoare”, după ce americanii le-au doborât balonul

China şi-a exprimat „nemulţumirea puternică” şi a protestat faţă de Statele Unite pentru doborârea balonului-spion care zbura peste teritoriul SUA de zile întregi şi le cere americanilor să gestioneze situaţia „corect, într-un mod calm, profesionist şi sobru”, se arată într-o notă emisă de Ministerul chinez de Externe.

„Statele Unite insistă să folosească forţa, reacţionând în mod evident şi încălcând grav practica internaţională”, continuă declaraţia diplomaţiei de la Beijing, reiterând că dirijabilul era „pentru uz civil” şi că a intrat în spaţiul aerian al SUA „din motive de forţă majoră” şi într-un mod „total accidental”.

China, conchide nota, „va proteja cu hotărâre drepturile şi interesele legitime ale companiilor în cauză, rezervându-şi dreptul de a efectua reacţii suplimentare necesare”.

China „a informat în repetate rânduri partea SUA, după ce a efectuat verificările necesare, că dirijabilul este de uz civil şi că a intrat în spaţiul aerian al Statelor Unite din cauza unui caz de forţă majoră, complet accidental”, continuă nota.

În acelaşi timp, Beijingul „a cerut în mod clar Statelor Unite să trateze problema în mod corespunzător, într-o manieră calmă, profesionistă şi sobră”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA a mai spus că balonul nu reprezintă nicio ameninţare militară pentru personalul de la sol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici