China sancţionează oficiali din SUA şi Canada, ca reacţie la măsuri similare impuse de aceste ţări

  • China sancţionează oficiali din Statele Unite şi Canada, ca reacţie la măsuri similare impuse de aceste ţări din cauza situaţiei din provincia Xinjiang
  • Beijingul anunţă sancţionarea a doi oficiali americani, a unui oficial din Canada şi a unei comisii parlamentare.
  • UE, SUA, Marea Britanie şi Canada au sancţionat oficiali chinezi din cauza abuzurilor asupra etnicilor uiguri din provincia chineză Xinjiang.
840 afișări
Imaginea articolului China sancţionează oficiali din SUA şi Canada, ca reacţie la măsuri similare impuse de aceste ţări

Administraţia Chinei a anunţat, sâmbătă, sancţiuni împotriva unor oficiali şi entităţi din Statele Unite şi Canada, ca reacţie la măsuri similare decise de aceste ţări din cauza abuzurilor în materie de drepturile omului comise în provincia chineză Xinjiang.

Ministerul de Externe de la Beijing a anunţat sancţionarea lui Gayle Manchin, preşedintele Comisiei SUA privind Libertatea Religioasă (USCIRF), şi a vicepreşedintelui acestui organism, Tony Perkins, informează agenţia Reuters.

De asemenea, Administraţia de la Beijing a decis sancţionarea parlamentarului canadian Michael Chong şi a Subcomisiei pentru Drepturile Omului pe Plan Internaţional, afiliată Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Comunelor din Canada.

Vineri, Administraţia Chinei a dispus sancţionarea a nouă oficiali britanici şi a patru entităţi, ca reacţie la sancţiuni impuse de Guvernul de la Londra. Anterior, Beijingul a sancţionat oficiali şi entităţi din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au impus, luni, sancţiuni asupra unor oficiali chinezi din cauza abuzurilor asupra etnicilor uiguri din provincia chineză Xinjiang.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici