China semnalează că ar putea rata obiectivul anual de creştere economică

China a semnalat că s-ar putea să-şi rateze obiectivul anual de creştere economică, deoarece restricţiile legate de Covid acţionează asupra celei de-a doua economii ca mărime din lume.

168 afișări
Imaginea articolului China semnalează că ar putea rata obiectivul anual de creştere economică

Facebook, Comrade

Joi, Biroul Politic - cel mai înalt organism de decizie politică al Partidului Comunist de guvernământ - a declarat că îşi propune să menţină creşterea într-o „gamă rezonabilă”.

Oficialii nu au menţionat ţinta de creştere de 5,5% pe care au stabilit-o anterior.

China continuă să urmeze o politică zero-Covid, care a pus marile oraşe în blocaj total sau parţial.

Într-o declaraţie dată după reuniunea economică trimestrială, Biroul Politic format din 25 de membri, care este prezidat de preşedintele Xi Jinping, a declarat că liderii „se vor strădui să obţină cele mai bune rezultate posibile”.

Cu toate acestea, a cerut, de asemenea, provinciilor mai puternice să lucreze pentru a-şi îndeplini obiectivele de creştere.

Analiştii au spus că lipsa unei menţiuni privind PIB-ul a fost notabilă, deşi economiştii au prezis anterior că va fi dificil pentru China să-şi atingă obiectivul de 5,5%.

„Ţinta de creştere de 5,5% nu mai este o necesitate pentru China”, a declarat Iris Pang, economist-şef pentru China la ING Bank, pentru publicaţia de ştiri Wall Street Journal.

Ei au adăugat, de asemenea, că Beijingul îndeamnă provinciile mai mari să le compenseze pe cele care au fost mai afectate de izolare.

„Beijing a cerut ca provinciile care sunt relativ bine poziţionate să se străduiască să atingă ţintele economice şi sociale pentru acest an”, au spus analiştii Nomura Ting Lu, Jing Wang şi Harrington Zhang într-o notă.

„Credem că Beijingul sugerează că ţintele de creştere a PIB-ului pentru provinciile cu condiţii mai puţin favorabile, în special pentru cele care au fost puternic afectate de varianta Omicron şi de blocări, ar putea fi mai flexibile”.

La începutul acestei luni, China a declarat că economia sa s-a contractat brusc în al doilea trimestru al acestui an.

Piaţa imobiliară din China, odinioară în plină expansiune, este, de asemenea, într-o scădere profundă, iar vânzările de case au scăzut timp de 11 luni la rând.

Mai mulţi dezvoltatori chinezi au oprit construcţia de case care fuseseră deja vândute, din cauza preocupărilor legate de fluxul de numerar.

În ultimele săptămâni, unii cumpărători de locuinţe au ameninţat că nu-şi mai plătesc creditele ipotecare până la reluarea lucrărilor.

În 2020, China a luat decizia rară de a renunţa la ţintele Produsului Intern Brut, în lumina pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici