China şi-a redeschis graniţele turiştilor străini după trei ani de pandemie. Sunt redeschise şi punctele de frontieră cu Hong Kong

China redeschide graniţele şi spune rămas bun politicii "zero-COVID".

235 afișări
Imaginea articolului China şi-a redeschis graniţele turiştilor străini după trei ani de pandemie. Sunt redeschise şi punctele de frontieră cu Hong Kong

Hepta

După trei ani, China continentală s-a asigurat ca rezidenţii din Hong Kong să fie printre primii care trec punctele de trecere ale frontierei. 

Călătorii care sosesc din străinătate nu mai trebuie să treacă prin carantine costisitoare şi consumatoare de timp, transmite NPR.

Totuşi, virusul continuă să se răspândească în China, pe fondul a ceea ce criticii regimului comunist spun că este o lipsă de transparenţă din partea Beijingului.

„Mă grăbesc să mă întorc în China”, a spus Cheung, trăgând o valiză grea, în timp ce se pregătea să meargă către gara Lok Ma Chau, care se umplea în mod constant de călători dornici.

Hong Kong-ul a fost puternic lovit de pandemie, iar punctele sale de frontieră terestre şi maritime cu continentul au fost în mare parte închise timp de aproape trei ani. În ciuda riscului de noi infecţii, redeschiderea care va permite zeci de mii de persoane care au făcut rezervări online anterioare să treacă în fiecare zi este de aşteptat să ofere un impuls atât de necesar sectorului turismului şi al comerţului cu amănuntul din Hong Kong.

Într-o vizită la staţie duminică dimineaţă, şeful executivului din Hong Kong, John Lee, a spus că se va continua să se extindă numărul de puncte de trecere de la 7 la 14.

„Scopul este să ne întoarcem cât mai repede posibil la viaţa normală de dinainte de pandemie”, a spus Lee reporterilor. „Vrem să reluăm cooperarea dintre cele două părţi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici