China şi Statele Unite nu îşi vor impune tarife suplimentare la importuri: "Punem războiul comercial în aşteptare"

Statele Unite şi China au făcut progrese în negocierile privind disputele comerciale, fiind de acord să nu îşi impună reciproc noi tarife la importuri, după ce au ajuns la un acord iniţial, relatează site-ul agenţiei Associated Press News şi postul CNN.

607 afișări
Imaginea articolului China şi Statele Unite nu îşi vor impune tarife suplimentare la importuri: "Punem războiul comercial în aşteptare"

China şi Statele Unite nu îşi vor impune tarife suplimentare la importuri: "Punem războiul comercial în aşteptare"

"Punem războiul comercial în aşteptare", a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin.

După discuţii la nivel înalt, purtate joi şi vineri în Statele Unite, Beijingul a fost de acord, într-un comunicat comun cu Washington, că va "reduce substanţial" deficitul comercial al Statelor Unite cu China, fară a specifica cu cât va reduce diferenţa.

Mnuchin a declarat că ambele părţi au fost de acord cu un cadru comercial. Angajamentul de cooperare a fost luat în urma a mai multor săptămâni în care Statele Unite şi China s-au ameninţat reciproc cu impunerea unor noi tarife, ceea ce ar fi dus la un război comercial.

Secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, care face parte din echipa de negocieri a Statelor Unite, va efectua în curând o vizită în China pentru a continua discuţiile, a mai anunţat Mnuchin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici