China şi SUA vor colabora în combaterea schimbărilor climatice: "Criza trebuie tratată cu seriozitatea şi urgenţă"

  • China şi SUA se declară angajate să lucreze împreună pentru combaterea schimbărilor climatice.
  • Această decizie vine după mai multe întâlniri între reprezentantul chinez pe probleme de climă, Xie Zhenhua, şi omologul său american, John Kerry, la Shanghai.
  • Amândoi au convenit asupra unor acţiuni specifice suplimentare pentru reducerea emisiilor, conform unei declaraţii comune.
528 afișări
Imaginea articolului China şi SUA vor colabora în combaterea schimbărilor climatice: "Criza trebuie tratată cu seriozitatea şi urgenţă"

China şi SUA vor colabora în combaterea schimbărilor climatice: "Criza trebuie tratată cu seriozitatea şi urgenţa"

Preşedintele SUA, Joe Biden, organizează săptămâna aceasta un summit virtual privind clima. Cu toate acestea, nu se ştie încă dacă preşedintele chinez Xi Jinping se va alătura liderilor mondiali care s-au angajat să participe.

„Statele Unite şi China s-au angajat să coopereze între ele şi cu alte ţări pentru a aborda criza climatică, care trebuie tratată cu seriozitate şi urgenţă", se menţionează în comunicat.

În comunicat se mai precizează că cele două ţări se angajează în „acţiuni concrete în acest deceniu pentru a atinge limitele de temperatură stabilite prin Acordul de la Paris”.

Ambele naţiuni au convenit, de asemenea, să ajute ţările în curs de dezvoltare să finanţeze trecerea la energia cu emisii reduse de carbon.

Li Shuo, consilier senior pentru climă pentru grupul ecologist Greenpeace, a descris comunicatul drept „pozitiv”.

„Trimite un mesaj foarte neechivoc că în această problemă China şi Statele Unite vor coopera. Înainte de întâlnirea de la Shanghai, acesta nu a fost un mesaj pe care să-l putem presupune", a declarat Li pentru agenţia de presă Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici