China şi Vietnamul, în tratative pentru a rezolva disputa în privinţa Mării Chinei de Sud

China şi Vietnamul şi-au luat sâmbătă angajamentul de a iniţia tratative pentru rezolvarea conflictului şi protejarea păcii în Mării Chinei de Sud, potrivit unui comunicat comun eliberat în timpul unei vizite a şefului Partidului comunist din Vietnam în China, informează Reuters.

1206 afișări
Imaginea articolului China şi Vietnamul, în tratative pentru a rezolva disputa în privinţa Mării Chinei de Sud

China şi Vietnamul, în tratative pentru a rezolva disputa în privinţa Mării Chinei de Sud (Imagine: inventariandochina.com)

În urma discuţiilor bilaterale, cele două state au ajuns la un acord pentru rezolvarea conflictului martitim, evitarea acţiunilor ce pot complica şi escalada situaţia şi protejarea păcii şi stabilităţii din Marea Chinei de Sud.

În ultimii trei ani, China a construit insule în zone disputate din Marea Chinei de Sud, existând riscul ca, treptat, Beijingul să blocheze accesul navelor altor ţări în aceste regiuni.

China are dispute de tip teritorial cu numeroase ţări în zona Mării Chinei de Sud, inclusiv cu Vietnamul şi Filipine.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici