China spune că SUA alimentează un nou Război Rece în scopuri electorale

  • China a acuzat Statele Unite, joi, că a alimentat un nou Război Rece, deoarece anumiţi politicieni căutau un ţap ispăşitor care să susţină sprijinul înaintea alegerilor prezidenţiale ale Statelor Unite din noiembrie.
  • Preşedintele american Donald Trump identifică China drept principalul rival al Occidentului şi l-a acuzat pe preşedintele Xi Jinping că nu spune adevărul despre noul focar de coronavirus, pe care Trump îl numeşte „ciuma Chinei”.
  • Întrebat dacă a văzut un nou Război Rece, ambasadorul Chinei la Londra, Liu Xiaoming, a declarat că Statele Unite au început un război comercial cu China şi că nu va exista un câştigător dintr-o asemenea abordare.
767 afișări
Imaginea articolului China spune că SUA alimentează un nou Război Rece în scopuri electorale

China spune că SUA alimentează un nou Război Rece/ Liu Xiaoming,: Regatul Unit va „plăti preţul” dacă ar dori să trateze China ca un stat ostil

„Nu China este cea care a devenit. Este partea cealaltă a Oceanului Pacific care doreşte să înceapă un nou Război Rece cu China, aşa că trebuie să răspundem la asta ”, a spus Liu reporterilor. „Nu avem niciun interes pentru niciun Război Rece, nu avem niciun interes pentru niciun război, relatează Reuters.

„Am văzut cu toţii ce se întâmplă în Statele Unite, ei au încercat să facă din China ţap ispăşitor, vor să dea vina pe China pentru problemele lor”, a spus el. „Ştim cu toţii că este un an electoral.”

Diplomatul nu a menţionat numele lui Trump sau candidatul la preşedinţia democrat Joe Biden, dar a spus că unii politicieni americani fac şi spun orice pentru a fi aleşi.

"Vor să facă orice, inclusiv tratarea Chinei ca inamică", a spus Liu.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat la începutul acestei luni că Statele Unite doresc să construiască o coaliţie globală pentru a contracara China, în timp ce a acuzat Beijingul că exploatat pandemia coronavirusului pentru a-şi dezvolta interesele proprii.

După ce premierul britanic, Boris Johnson, a interzis ca Huawei să participe la reţelele 5G, Liu a avertizat că Regatul Unit nu are viitor dacă încearcă să rupă relaţiile cu statul comunist.

„Este greu de imaginat o„ Marea Britanie globală ”care ocoleşte sau exclude China, decuplarea faţă de China înseană decuplarea de la oportunităţi, decuplarea de la creştere şi decuplarea din viitor”, a spus Liu.

El a spus că Londra a otrăvit relaţiile, amestecându-se în fosta colonie din Hong Kong şi a avertizat că Regatul Unit va „plăti preţul” dacă ar dori să trateze China ca un stat ostil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici