Chinezii iau Luna pe bucăţi: China va deveni a treia naţiune care aduce sol lunar pe Pământ

  • China va deveni a treia naţiune care aduce sol lunar pe Pământ
  • Misiunea Chang’e 5 va aseleniza spre sfârşitul săptămânii
  • Scopul misiunii este colectarea a 2 kilograme de mostre de sol
1107 afișări
Imaginea articolului Chinezii iau Luna pe bucăţi: China va deveni a treia naţiune care aduce sol lunar pe Pământ

FOTO: captură ecran YouTube/SciNews

China revine pe Lună cu misiunea de a colecta mostre de sol lunar. Misiunea Chang’e 5 a decolat cu succes de pe cosmodromul din Wenchang.

Dacă totul merge bine, spre finalul săptămânii, misiunea va ajunge pe o orbită lunară, de unde vor fi trimise un modulul de operare şi un modul de decolare care se vor aşeza cuminţi pe câmpia numită în Oceanul Furtunilor.

Modulul de operare va studia suprafaţa lunară prin camere, spectrometre şi radar. Însă principalul obiectiv este colectarea a 2 kilograme de mostre de sol lunar. O parte din mostre vor fi colectate de la 2 metri adâncime.

După încheierea colectării, containerul cu mostre va fi transferat pe modulul de decolare, care îl va duce pe Pământ. Misiunea va reveni pe Terra la mijlocul lunii decembrie şi va fi prima astfel de operaţiune realizată după misiunea sovietică Luna 24 din 1967. Iar China devine doar a treia naţiune care aduce sol lunar pe Pământ, după Statele Unite şi Uniunea Sovietică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici