China vrea să construiască tabere de refugiaţi la graniţa cu statul nord-coreean

China plănuieşte să construiască tabere de refugiaţi la graniţa cu statul nord-coreean, ca urmare a intensificării tensiunilor din Peninsula Coreea şi a posibilităţii declanşării unui conflict în regiune, informează site-ul cotidianelor The Telegraph şi The Guardian.

1123 afișări
Imaginea articolului China vrea să construiască tabere de refugiaţi la graniţa cu statul nord-coreean

China vrea să construiască tabere de refugiaţi la graniţa cu statul nord-coreean

Existenţa planurilor de construire a taberelor pentru refugiaţi a fost relatată iniţial în publicaţia The Financial Times, în urma divulgării unui document intern al unei companii majore de telecomunicaţii din China.

În document era menţionat că Guvernul regional din provincia Jilin vrea să construiască acele tabere "pentru că situaţia de la graniţa China-Coreea de Nord s-a intensificat".

Sunt menţionate numele şi locaţiile a trei centre de acest tip, anume: "Changbai Riverside, Changbai Shibalidaogou, Changbai Jiguanlizi". Ulterior, publicaţia The New York Times a informat că alte centre pentru refugiaţi ar mai putea fi construite în oraşele Tumen şi Hunchun.

Wei Dongzxu, un analist militar de la Beijing, a afirmat că, cel mai probabil, "zonele de carantină" vor fi construite în eventualitatea unui război, în timp ce un specialist de la Universitatea Renmin a declarat că ar fi "iresponsabil" din partea Chinei să nu se pregătească pentru un astfel de scenariu.

"Tensiunile sunt mari în Peninsula Coreea, suntem la limita războiului. Ca putere majoră şi ţară vecină, China ar trebui să se pregătească pentru toate posibilităţile", a explicat specialistul de la Universitatea Renmin.

Rusia şi China au început, luni, proiectul "Securitate Aerospaţială - 2017", care include o serie de exerciţii militare comune antieriene, inclusiv antibalistice, pentru menţinerea echilibrului strategic în regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici