Video Explozie la Chişinău, în timpul unui concert al lui Ştefan Bănică jr.

Cel puţin o explozie s-a produs miercuri seara, în jurul orei 22.00 (22.00 ora României) în timpul unui concert susţinut de Ştefan Bănică jr. cu ocazia zilelor oraşului, în urma căreia aproximativ 25 de persoane au fost transportate la spital, informează site-ul Unimedia.

197 afișări

Potrivit sursei citate, explozia s-a produs în jurul orei 22.00 - 22.30 lângă Arcul de Triumf din centrul Chişinăului, Ştefan Bănică jr. continuând concertul în pofida incidentului.

Aproximativ 25 de persoane au fost transportate la spital, afirmă primarul Dorin Chirtoacă, citat de site-ul Unimedia.

Ministerul moldovean de Interne a precizat că cel puţin 15 persoane au fost transportate la spital. Persoanele tranportate la spital sunt în principal tineri care prezentau urme de sânge pe corp. Majoritatea răniţilor au fost ulterior externaţi, în spital rămânând circa zece răniţi, a anunţat agenţia Interfax.

"Din fericire, nu au fost persoane rănite grav. Majoritate răniţilor au părăsit spitalul după ce au primit asistenţă medicală. Circa zece persoane au fost internate în spital", a declarat Eufalia Negriaţe, medic la unul dintre spitalele din Chişinău.

Poliţia moldoveană a găsit "o geantă suspectă" la locul producerii exploziei

Poliţia moldoveană a anunţat, în noaptea de miercuri spre joi, că a găsit "o geantă suspectă" lângă Arcul de Triumf din Chişinău unde a avut loc explozia.

Poliţia a deblocat circulaţia în centrul Chişinăului, menţinând izolată numai zona din spatele Arcului de Triumf.

Un martor susţine că l-a văzut pe autorul exploziei alergând cu un pistol în mână

Un tânăr rănit în explozia de miercuri seara de la Chişinău susţine că l-a văzut pe posibilul autor al deflagraţiei, care alerga prin mulţime cu un pistol în mână, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Jurnaliştii de la postul JURNAL TV au reuşit să discute cu o persoană care susţine că l-ar fi văzut pe autorul exploziei. "L-am văzut pe un tip care a alergat prin mulţime cu un pistol în mână. A împuşcat o dată şi a aruncat ceva din mână. După asta am auzit explozia, iar tipul a dispărut", îşi aminteşte tânărul, care a fost internat în spital cu multiple răni la mâini şi la picioare. Băiatul susţine că individul era îmbrăcat în negru şi se afla la aproximativ 15 metri de el.

Explozia din centrul Chişinăului a fost provocată de o grenadă de luptă, iar ministrul de Interne, Victor Catană, nu exclude posibilitatea unui act terorist. "Este cert că e vorba despre un explozibil care se foloseşte în armată. Putem presupune că este un act terorist, urmează să stabilim dacă acesta a fost comis din imprudenţă, huliganism sau alte motive", a declarat ministrul, precizând că în acest moment se iau declaraţii de la victime. Până în prezent nu există suspecţi.

Declaraţii similare a făcut şi prim-adjunctul procurorului general Vasile Pascari. Potrivit lui, joi dimineaţă anchetatorii urmează să verifice încă o dată locul exploziei.

Primarul Chişinăului menţionează peste 40 de răniţi

Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, 37 de răniţi în urma exploziei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă, iar alte patru victime au fost duse în alte spitale din oraş, unde au primit îngrijiri medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici