Chris Hipkins a depus jurământul în calitate de prim-ministru al Noii Zeelande

Chris Hipkins a depus jurământul de învestitură în funcţia de al 41-lea prim-ministru al Noii Zeelande. În vârstă de 44 de ani, acesta a fost numit oficial în funcţie la Wellington, la o săptămână după demisia Jacindei Ardern.

168 afișări
Imaginea articolului Chris Hipkins a depus jurământul în calitate de prim-ministru al Noii Zeelande

Chris Hipkins a depus jurământul în calitate de prim-ministru al Noii Zeelande

Ardern, în vârstă de 42 de ani, a declarat că nu mai are "suficientă energie" pentru a conduce ţara. Guvernatorul general al ţării, Cindy Kiro, a acceptat miercuri demisia oficială a acesteia.

Hipkins şi-a construit o reputaţie ca ministru care a condus strategia Covid-19 a Noii Zeelande.

La reuniunea de grup a Partidului Laburist aflat la guvernare, care a avut loc în weekend, Hipkins a primit sprijin unanim pentru a fi promovat la conducerea ţării, iar acum se confruntă cu sarcina dificilă de a păstra puterea la viitoarele alegeri generale din octombrie.

Sondajele de opinie au sugerat că partidul său se află în urma opoziţiei conservatoare, Partidul Naţional, în ceea ce priveşte popularitatea.

Ţara cu cinci milioane de locuitori a fost printre primele care şi-au închis graniţele. Această măsură a fost apreciată, pentru că a menţinut Noua Zeelandă liberă de virus la începutul pandemiei, dar mai târziu a generat frustrare în rândul neozeelandezilor obosiţi de strategia de toleranţă zero, care a dus la închiderea întregii ţări din cauza unei singure infecţii.

Hipkins a recunoscut anterior că ar fi trebuit să se reducă mai devreme controalele stricte.

Recent, Hipkins a deţinut şi portofoliile ministeriale ale educaţiei, poliţiei şi serviciilor publice.

Poreclit "Chippy", tatăl a doi copii a declarat că angajamentul său şi politica sa este de a se "asigura că oferim oportunităţi pentru toţi kiwi care doresc să muncească din greu, să poată munci din greu şi să avanseze şi să ofere o viaţă mai bună pentru ei înşişi şi pentru familiile lor", potrivit Reuters.

El va organiza miercuri prima sa reuniune de cabinet.

Jacinda Ardern şi-a încheiat ultima zi de mandat cu o vizită la Ratana, un orăşel la nord de Wellington, alături de politicieni şi bătrâni maori. Ea a spus că este pregătită să fie un parlamentar de rezervă, o soră şi o mamă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici