Christine Lagarde, inculpată în Franţa pentru un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro

O instanţă din Franţa a decis iniţierea unui proces în cazul rolului directorului FMI Christine Lagarde în plăţi ilegale în valoare de 400 de milioane de euro făcute către omul de afaceri francez Bernard Tapie, informează site-ul agenţiei Reuters.

495 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde, inculpată în Franţa pentru un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro

Christine Lagarde, inculpată în Franţa pentru un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Cazul, datând de acum aproape 20 de ani, când Christine Lagarde era ministru al Economiei în Administraţia preşedintelui Nicolas Sarkozy, va fi judecat de Curtea de Justiţie a Republicii Franţa, a transmis Procurorul general francez.

"Doamna Lagarde va reitera că a acţionat în interesul statului francez, prin respectarea în totalitate a legii", a transmis biroul directorului Fondului Monetar Internaţional.

Decizia de joi este surprinzătoare, dat fiind că procurorii recomandaseră în septembrie încetarea anchetei care o viza pe Christine Lagarde.

Fostul ministru al Economiei este cercetată pentru neglijenţă în serviciu, reproşându-i-se că nu s-a opus unei decizii de arbitraj şi nu a formulat recurs contra sentinţei din iulie 2008 care îl favoriza pe Bernard Tapie. Dosarul se referă la o sentinţă de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru încheierea unui litigiu cu Banca Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas în 1994.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici