Chuck Hagel: Bashar al-Assad ar putea profita de raidurile americane împotriva grupării Stat Islamic

Regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ale cărui trupe luptă împotriva unei multitudini de grupări rebele, ar putea profita de raidurile aeriene americane efectuate împotriva unor obiective ale organizaţiei Stat Islamic (SI), a recunoscut joi secretarul american al Apărării, citat de AFP.

385 afișări
Imaginea articolului Chuck Hagel: Bashar al-Assad ar putea profita de raidurile americane împotriva grupării Stat Islamic

Chuck Hagel (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Statele Unite şi coaliţia internaţională efectuează zilnic bombardamente în Siria şi în Irak asupra unor obiective ale extremiştilor sunniţi, pentru a "sprijini Guvernul irakian şi pentru a securiza întregul Orient Mijlociu", a declarat Chuck Hagel în cursul unei conferinţe de presă, la Washington.

Însă, ţinând cont de faptul că SI este atât inamic al Washingtonului, cât şi al regimului de la Damasc, "în mod sigur", Bashar "al-Assad poate trage profit" din campania aeriană împotriva jihadiştilor.

Cu toate acestea, Statele Unite vor continua să ceară plecarea de la putere a preşedintelui sirian, a dat asigurări Hagel.

Aceste declaraţii ar putea da apă la moară opozanţilor strategiei pentru Siria a preşedintelui american şi relevă chiar şi scepticismul lui Chuck Hagel faţă de politica siriană a administraţiei Obama.

Într-o notă adresată lui Susan Rice, consiliera pentru Securitate Naţională a lui Barack Obama, secretarul Apărării a avertizat că strategia Statelor Unite în Siria "riscă să se pericliteze" tocmai din cauza confuziei legate de poziţia americană faţă de Bashar al-Assad, potrivit New York Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici