CIA intensifică raidurile în Pakistan, pe fondul unui complot care ar viza obiective europene

Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) a intensificat raidurile aeriene în zonele tribale din Pakistan, în efortul de a dejuca un presupus complot terorist împotriva unor obiective din Europa, afirmă surse citate de ediţia online a Wall Street Journal.

21 afișări
Imaginea articolului CIA intensifică raidurile în Pakistan, pe fondul unui complot care ar viza obiective europene

CIA intensifică raidurile în Pakistan, pe fondul unui complot care ar viza obiective europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raidurile aeriene sunt efectuate cu avioane fără pilot, vizând zone tribale situate la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan.

Potrivit unor foşti şi actuali agenţi CIA, complotul terorist, depistat de câteva săptămâni, ar viza mai multe ţări, între care Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Natura exactă a complotului sau comploturilor nu se cunoaşte, iar experţi din Statele Unite, Pakistan şi ţări europene continuă investigaţiile. În ultimele zile, au existat numeroase alerte teroriste în Franţa, Germania şi Marea Britanie.

"Există unele informaţii notabile privind ameninţări teroriste", afirmă un oficial militar american.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, va discuta despre aceste ameninţări cu omologii săi europeni, în cadrul unei reuniuni ONU pe tema siguranţei aeriene, care se va desfăşura peste câteva zile la Montreal.

În ultimele săptămâni, CIA a lansat cel puţin 20 de raiduri aeriene în zone tribale din Pakistan. Cel mai recent atac aerian a avut loc luni, vizând o locuinţă din partea de nord-vest a Pakistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici