CIA: Serviciile de informaţii britanice şi cele americane îşi vor menţine relaţia apropiată şi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar

Serviciile de informaţii britanice şi cele americane îşi vor menţine relaţia apropiată în pofida deciziei Marii Britanii de a părăsi Blocul comunitar, a anunţat directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din SUA, John Brennan.

850 afișări
Imaginea articolului CIA: Serviciile de informaţii britanice şi cele americane îşi vor menţine relaţia apropiată şi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar

CIA: Serviciile de informaţii britanice şi cele americane îşi vor menţine relaţia apropiată şi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Votul alegătorilor britanici pentru o ieşire din UE a aruncat urme de îndoială asupra viitorului "relaţiei speciale" dintre Washington şi Londra, o Mare Britanie în afara UE fiind un partener cu mult mai puţin interesant pentru Statele Unite, potrivit unor experţi, relatează Le Figaro.

Însă în ceea ce priveşte spionajul, parneteriatul strâns dintre cele două state "nu va fi afectat în lunile şi anii care vor veni", a declarat John Brennan la Washington, în cadrul unei conferinţe.

"Aceste legături sunt şi vor fi mereu esenţiale pentru securitatea noastră colectivă şi se vor intensifica în anii care vor urma", a adăugat acesta.

Directorul CIA a mai estimat că votul alegătorilor britanici este "probabil cea mai mare provocare" cu care s-a confruntat vreodată Uniunea Europeană.

"Brexitul împinge Europa într-o perioadă de introspecţie care va afecta practic tot ceea ce face Uniunea Europeană", a spus John Brennan.

Euroscepticii din Danemarca, Franţa, Italia sau Olanda "solicită propriile referendumuri" pe mai multe subiecte şi "acest lucru va îngreuna cu siguranţă procesul european decizional", a insistat acesta.

"Discuţiile privind modalităţile de ieşire a Marii Britanii din UE vor domina agenda în lunile care vor urma", a mai subliniat Brennan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici