CIA utilizează de doi ani o bază aeriană din Arabia Saudită. Presa din SUA a păstrat secretul

Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) dispune, de aproximativ doi ani, de o bază aeriană pentru staţionarea şi utilizarea avioanelor fără pilot, în Arabia Saudită, informează surse citate de BBC News online.

298 afișări
Imaginea articolului CIA utilizează de doi ani o bază aeriană din Arabia Saudită. Presa din SUA a păstrat secretul

CIA utilizează de doi ani o bază aeriană din Arabia Saudită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Baza aeriană a fost construită pentru staţionarea dronelor utilizate în scopul atacării liderilor organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabia, grupare care are sediul în Yemen.

Un avion fără pilot de la această bază l-a ucis în septembrie 2011 pe clericul islamist american Anwar al-Awlaki, unul dintre liderii Al-Qaida din Peninsula Arabia.

Presa din SUA ştia de doi ani despre existenţa bazei CIA din Arabia Saudită, dar a păstrat tăcerea

BBC notează că instituţiile media din Statele Unite aveau cunoştinţă de aproape doi ani despre baza secretă utilizată de CIA în Arabia Saudită, dar au păstrat tăcerea în legătură cu acest subiect.

Conform ziarului New York Times, baza fusese construită în decembrie 2009, dar a început să fie utilizată în septembrie 2011.

"Presa americană avea cunoştinţă despre existenţa acestei baze aeriene, dar a păstrat tăcerea", comentează postul britanic BBC.

Locaţia bazei aeriene nu a fost dezvăluită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici