Cinci cetăţeni olandezi care încercau să ajungă în Siria, arestaţi în Turcia

Autorităţile turce au reţinut cinci cetăţeni olandezi care încercau să ajungă ilegal în Siria pentru a se alătura combatanţilor extremişti, a anunţat duminică armata turcă, relatează Reuters.

207 afișări
Imaginea articolului Cinci cetăţeni olandezi care încercau să ajungă în Siria, arestaţi în Turcia

Cinci cetăţeni olandezi care încercau să ajungă în Siria, arestaţi în Turcia (Imagine: Shutterstock)

Cei cinci cetăţeni olandezi, suspectaţi că intenţionau să se alăture combatanţilor extremişti care luptă împotriva regimului de la Damasc, au fost reţinuţi sâmbătă, se arată într-un comunicat al armatei turce.

Mii de străini s-au alăturat organizaţiei extremiste sunnite Stat Islamic (SI) şi altor grupări radicale din Siria, mulţi dintre ei traversând graniţa dintre Turcia şi Siria.

Turcia a fost acuzată în repetate rânduri că a susţinut grupări rebele radicale, inclusiv SI, pentru a se opune regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, bestia neagră a Ankarei.

Însă Turcia s-a apărat de aceste acuzaţii şi a dat asigurări că şi-a consolidat măsurile de control la frontierele sale.

Recent, autorităţile turce au arestat 16 islamişti indonezieni care încercau să ajungă în Siria pentru a deveni membri ai SI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici