Cinci membri ai unei grupări paramilitare irakiene şi doi "invitaţi" au fost ucişi într-un atac cu rachete asupra aeroportului din Bagdad/ Un general iranian şi comandantul unei miliţii irakiene, ucişi în atacul cu rachete din Bagdad

Generalul iranian Qassem Soleimani, şeful forţelor de elită Quds, şi comandantul miliţiei irakiene Abu Mahdi al-Muhandis, au fost ucişi vineri dimineaţă într-un atac aerian lansat asupra convoiului lor pe aeroportul din Bagdad, a declarat un purtător de cuvânt al miliţiei irakiene, citat de Reuters.

1546 afișări
Imaginea articolului Cinci membri ai unei grupări paramilitare irakiene şi doi "invitaţi" au fost ucişi într-un atac cu rachete asupra aeroportului din Bagdad/ Un general iranian şi comandantul unei miliţii irakiene, ucişi în atacul cu rachete din Bagdad

Şapte militari au fost ucişi într-un atac cu rachete asupra aeroportului din Bagdad

Cinci membri aparţinând unor grupări paramilitare irakiene şi doi „invitaţi” au fost ucişi într-un atac aerian asupra aeroportului internaţional din Bagdad, au informat vineri surse ale miliţiilor, potrivit Reuters.

Forţele Populare de Mobilizare şiite (PMF) au anunţat într-o postare pe Facebook că directorul său de relaţii publice a fost ucis în ceea ce a descris drept „bombardament laş al SUA”.

Mai multe rachete au aterizat lângă terminalul de marfă aerian, incendiind două vehicule şi rănind mai multe persoane, a precizat Security Media Cell într-un comunicat.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Membrii miliţiei găzduiau „oaspeţi importanţi” pe aeroportul din Bagdad, care erau conduşi cu două vehicule şi care au fost lovite de două rachete, au declarat surse ale miliţiilor.

"Inamicul american şi cel israelian sunt responsabili pentru uciderea mujahidinilor Abu Mahdi al-Muhandis şi Qassem Soleimani", a declarat Ahmed al-Assadi, un purtător de cuvânt al Forţelor Populare de Mobilizare din Irak, care coordonează miliţiile susţinute de Iran.

Joi au avut loc atacuri împotriva a două ţinte cu legaturi cu Iranul la Bagdad, au declarat oficiali americani pentru Reuters. Oficialii, vorbind în condiţii de anonimat, au refuzat să ofere alte detalii.

Grupurile paramilitare irakiene au anunţat vineri că trei rachete au lovit aeroportul internaţional din Bagdad, ucigând cinci membri ai grupărilor paramilitare irakiene şi doi „invitaţi”.

Rachete au aterizat lângă terminalul de marfă aerian, incendiind două vehicule, ucigând şi rănind mai multe persoane.

Soleimani, care a condus aripa internaţională a Gărzilor Revoluţionare şi a avut un rol cheie în războaiele din Siria şi Irak, a dobândit statutul de celebritate acasă şi în străinătate.

El a contribuit la răspândirea influenţei iraniene în Orientul Mijlociu, pe care Statele Unite şi duşmanii regionali ai Teheranului, Arabia Saudită şi Israel, s-au străduit să-l ţină sub control.

El a supravieţuit mai multor tentative de asasinat împotriva lui puse la cale de agenţiile occidentale, israeliene şi arabe în ultimele două decenii.

Forţele Quds condusă de generalul Soleimani, însărcinată să efectueze operaţiuni dincolo de graniţele Iranului, a respins sprijinul preşedintelui sirian Bashar al-Assad atunci când acesta a fost aproape de înfrângerea din războiul civil care a început din 2011 şi, de asemenea, a ajutat miliţiile irakiene să învingă organizaţia extremistă Stat Islamic din Irak.

Soleimani a devenit şeful Forţelor Quds în 1998, poziţie în care a păstrat un profil scăzut ani de zile, în timp ce întărea legăturile Iranului cu gruparea Hezbollah din Liban, guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi grupurile miliţiei şiite din Irak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
atac aerian,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici