Cinci militari ai NATO au fost ucişi într-un atentat la o bază militară din Afganistan

Cinci militari ai forţei internaţionale a NATO în Afganistan (ISAF) au fost ucişi, sâmbătă, într-un atentat sinucigaş care a vizat cartierul general al armatei afgane pentru estul ţării, a anunţat ISAF, fără preciza naţionalitatea acestora.

111 afișări
Imaginea articolului Cinci militari ai NATO au fost ucişi într-un atentat la o bază militară din Afganistan

Cinci militari ai NATO au fost ucişi într-un atentat la o bază militară din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cinci soldaţi ai ISAF au fost ucişi într-un atac insurgent în estul Afganistanului", sâmbătă, a precizat forţa NATO într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al ISAF, comandantul Tim James, a confirmat pentru AFP că este vorba despre un atentat sinucigaş comis sâmbătă dimineaţă la cartierul general al armatei afgane pentru estul ţării, situat în zona Gambiri, în apropiere de Jalalabad, în estul Afganistanului.

Oficiali militari şi medicali anunţaseră anterior că un atentat sinucigaş, revendicat de talibani, s-a soldat cu patru morţi şi opt răniţi sâmbătă dimineaţă, la cartierul general pentru estul ţării, unde sunt staţionaţi în principal militari străini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici