Cinci militari ucişi şi 22 răniţi în estul Ucrainei după intrarea în vigoare a armistiţiului

Cinci membri ai forţelor de securitate ucrainene au fost ucişi, iar alţi 22 răniţi în lupte cu separatişti proruşi, după intrarea în vigoare - duminică - a armistiţiului semnat joi la Minsk, a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei ucrainene pentru CNN.

1820 afișări
Imaginea articolului Cinci militari ucişi şi 22 răniţi în estul Ucrainei după intrarea în vigoare a armistiţiului

Cinci militari ucişi şi 22 răniţi în estul Ucrainei după intrarea în vigoare a armistiţiului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tiruri cu mortar au vizat zona oraşului Mariupol, a declarat Dmitro Cialov, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene în regiune.

Armistiţiul a intrat în vigoare cu peste 24 de ore în urmă, la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Armata ucraineană intenţionează, în continuare, să retragă armamentul greu de pe linia frontului, dar acest lucru nu se va întâmpla până când situaţia nu se va calma, a subliniat Cialov.

Armistiţiul este doar un prim pas către încetarea conflictului armat care devastează estul Ucrainei de zece luni, soldat cu peste 5.400 de morţi, potrivit ONU.

Însă, la 90 de minute după ce a intrat în vigoare, duminică, oficiali ucraineni au anunţat bombardamente asupra unei poziţii militare de lângă localitatea Zolote, în regiunea Lugansk.

Un pact - care include armistiţiul - a fost semnat joi la Minsk, în Belarus, dar comunitatea internaţională se întreabă cum va fi implementat şi dacă va dura.

Neîncrederea este puternică de ambele părţi, după ce un armistiţiu precedent, încheiat în septembrie, tot la Minsk, a fost încălcat, iar violenţele în Donbas au reizbucnit la începutul anului şi s-au intensificat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici