Cinci morţi la un spital din centrul Fâşiei Gaza bombardat de israelieni

Cinci persoane au fost ucise luni într-un bombardament israelian care a atins un spital, în centrul Fâşiei Gaza, potrivit lui Ashraf al-Qudra, un purtător de cuvânt al serviciilor palestiniene de salvare.

151 afișări
Imaginea articolului Cinci morţi la un spital din centrul Fâşiei Gaza bombardat de israelieni

Cinci morţi la un spital din centrul Fâşiei Gaza bombardat de israelieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 70 de persoane au fost rănite, inclusiv 20 de angajaţi ai Spitalului Martirilor Al-Aqsa, la Deir el-Balah (centru), potrivit aceleiaşi surse.

Într-un bilanţ, anterior, al-Qudra anunţa cinci morţi şi 15 răniţi.

Israelul, criticat dur din cauza numărului mare de civili omorâţi în bombardamente, a răspuns că grupările armate palestiniene se poziţionează în jurul şi în interiorul unor clădiri civile, inclusiv spitale.

Armata consideră că Hamas, formaţiunea palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, este resposabilă de numărul mare de rezidenţi ucişi în cursul operaţiunii militare israeliene "Limită de Protecţie", care s-a soldat în doar două săptămâni cu peste 500 de morţi în această enclavă suprapopulată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici