Cinci persoane ucise, inclusiv răpitorul, în luarea de ostatici din Germania

Cinci persoane, inclusiv răpitorul, un bărbat cu probleme psihice, au fost ucise în cursul unei luări de ostatici la Karlsruhe, în sud-vestul Germaniei, înainte de intervenţia poliţiei, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.

582 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane ucise, inclusiv răpitorul, în luarea de ostatici din Germania

Un mort în cursul luării de ostatici din sud-vestul Germaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorul acestei luări de ostatici, care pare că se opunea expulzării sale, şi toate persoanele reţinute cu forţa au fost ucise. Poliţia a descopertit cadavrele în cursul intervenţiei în apartamentul în care bărbatul cu probleme psihice s-a blocat împreună cu ostaticii, după ce s-a simţit miros de ars, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Poliţia a anunţat o conferinţă de presă la ora locală 16.00 (17.00, ora României), pentru a dezvălui circumstanţele acestui măcel.

Răpitorul era vizat de un ordin de expulzare din apartamentul său, potrivit sursei citate.

Bărbatul, care până în prezent nu a fost identificat în mod clar, era foarte bine înarmat. Postul de ştiri N-TV afirmă că acesta se afla în posesia unor grenade.

Este vorba despre ocupantul unui apartament care urma să fie expulzat miercuri dimineaţa, care s-a blocat într-un imobil în care trăiesc mai multe familii, împreună cu executorul judecătoresc, a explicat, anterior, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

"Situaţia este confuză", preciza el. "Nu ştim ce se petrece în apartament", adăuga purtătorul de cuvânt, în contextul în care nu s-a stabilit niciun contact cu această persoană cu probleme psihice.

Forţe speciale din cadrul poliţiei se află la faţa locului, iar în jurul locuinţei  a fost instituit un perimetru de securitate.

Poliţia a fost alertată miercuri, către ora locală 9.00 (10.00, ora României), în momentul în care au fost auzite focuri de armă dintr-un apartament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici