Cincisprezece persoane puse sub urmărire penală în cazul răpirii şi asasinării ostaticului francez

Justiţia algeriană a pus sub urmărire penală 15 persoane, în prezent fugare, suspectate de participare la răpirea şi asasinarea lui Hervé Gourdel, un ostatic de origine franceză decapitat în Algeria, a anunţat joi pentru AFP o sursă judiciară.

221 afișări
Imaginea articolului Cincisprezece persoane puse sub urmărire penală în cazul răpirii şi asasinării ostaticului francez

Cincisprezece persoane puse sub urmărire penală în cazul răpirii şi asasinării ostaticului francez (Imagine: Captura video)

Cei 15 suspecţi, toţi cetăţeni algerieni, sunt urmăriţi penal pentru "înfiinţarea unei grupări armate teroriste", "luare de ostatic" şi "ucidere din culpă", a precizat această sursă.

Printre ei figurează Abdelmalek Gouri, cunoscut şi ca Khaled Abou Souleïmane, în vârstă de 37 de ani, şeful Jund al-Khalifa ("Soldaţii Califatului"), gruparea care a revendicat asasinarea lui Hervé Gourdel. Un alt suspect important este braţul său drept Abdallah Abou Meriem.

Majoritatea celorlalţi 13 membri ai acestei grupări s-au alăturat islamiştilor înarmaţi pe timpul războiului civil din Algeria, în anii '90.

Autorităţile algeriene au anunţat marţi că i-au identificat pe autorii răpirii.

Ancheta a fost încredinţată unei instanţe din Alger specializate în dosare legate de terorism şi crimă organizată.

Gruparea islamistă Jund al-Khalifa a revendicat răpirea şi executarea francezului Hervé Pierre Gourdel, un ghid montan francez în vârstă de 55 de ani. Jund al-Khalifa, o grupare afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez" în care a prezentat executarea ostaticului prin decapitare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici