Cine ar putea deveni vicepreşedinte al SUA dacă Trump va câştiga alegerile

Candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump ar urma să anunţe săptămâna aceasta, înaintea convenţiei republicane din Cleveland, politicianul pe care îl va alege pentru postul de vicepreşedinte, printre numele vehiculate numărându-se Mike Pence, Chris Christie, Newt Gingrich, Michael Flynn.

1757 afișări
Imaginea articolului Cine ar putea deveni vicepreşedinte al SUA dacă Trump va câştiga alegerile

Cine ar putea deveni vicepreşedinte al SUA dacă Trump va câştiga alegerile

În pofida speculaţiilor conform cărora Donald Trump va selecta o femeie pentru postul de vicepreşedinte, cu scopul de a respinge acuzaţiile de misoginism, pe lista favoriţilor figurează doar bărbaţi, notează cotidianul Financial Times. Conform predicţiilor efectuate de Institutul de sondare Predictwise, cele mai multe şanse le are Mike Pence, guvernatorul statului Indiana.

Mike Pence - un conservator creditat cu şanse de 58% de a fi vicepreşedintele ales de Donald Trump

Guvernatorul statului Indiana se descrie astfel: "Sunt un creştin, un conservator şi un republican, în această ordine".

- argumente pro: fost membru al Camerei Reprezentanţilor, Pence are abilitatea de a reuşi să se impună în Congres. Va atrage voturile creştinilor conservatori - dintre care mulţi au opinii diverse despre Trump.

- contra: poziţia sa în chestiuni sociale ar putea fi în defavoarea sa din punctul de vedere al femeilor: a fost criticat dur după ce a semnat o lege care limitează dreptul la avort chiar şi în cazuri în care fătul ar avea disabilităţi. Nu este cunoscut la nivel naţional şi nu este conserat charismatic.

Chris Christie - "Câinele de atac" (12%)

Guvernatorul statului New Jersey pare să fie singurul politician care a candidat pentru a reprezenta Partidul Republican în cursa prezidenţială înscris pe această listă.

- pro: Chris Christie este un politician dur, fost procuror federal care, la fel ca Trump, are un discurs incorect din punct de vedere politic.

- contra: deşi a fost respectat până acum, Christie a fost ironizat pentru modul în care îl susţine pe Donald Trump, fiind chiar forţat să nege că ar fi folosit pentru a-i aduce magnatului mâncare de la McDonald's.

Newt Gingrich - "elita politică" (12%)

- pro: fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich i-ar oferi lui Trump influenţa intelectuală a unui istoric implicat în dezbateri politice conservatoare începând de la sfârşitul anilor 1970, precum şi nivelul de înţelegere politică al activităţilor de la Washington.

- contra: politicianul în vârstă de 73 de ani, născut în statul Pennsylvania, poate fi impulsiv şi a fost criticat pe teme etice înainte de a demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.

Michael Flynn - "Războinicul" (3%)

Generalul în retragere a fost un ofiţer de rang înalt al serviciilor de informaţii la începutul conflictelor militare din Afganistan şi Irak.

- pro: Michael Flynn a criticat dur modul în care Administraţia Barack Obama contracarează ameninţarea reprezentată de reţeaua teroristă Stat Islamic.

- contra: a fost aproape toată viaţa membru al Partidului Democrat şi are o poziţie liberală "pro libertatea de alegere" în privinţa avortului. Deşi susţine că Partidul Democrat s-a schimbat în rău, mulţi republicani îl vor trata cu scepticism, ceea ce ar amplifica preocupările privind credibilitatea lui Donald Trump ca politician conservator.

Alte nume vehiculate pentru candidatura republicană la funcţia de vicepreşedinte al SUA sunt cel al senatorului de Alabama Jeff Sessions, al guvernatorului statului Ohio, John Kasich, şi al senatorului texan Ted Cruz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici