Cine conduce de fapt Coreea de Nord? Cine sunt oamenii din spatele lui Kim Jong-un - FOTO, VIDEO

Kim Jong-un apare în numeroase videoclipuri şi fotografii prin care vrea să demonstreze că este liderul nord-coreenilor, însă aceste imagini arată doar o mică parte din puterea de la Phenian.

36199 afișări
Imaginea articolului Cine conduce de fapt Coreea de Nord? Cine sunt oamenii din spatele lui Kim Jong-un - FOTO, VIDEO

Cine conduce de fapt Coreea de Nord? Cine sunt oamenii din spatele lui Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un reportaj realizat de CNN arată că în spatele lui Kim Jong-un se află alţi oameni, sfătuitori ai liderului.

Joseph Detrani, fost agent de informaţii din SUA, spune că în imaginile de propagandă în care apare Kim Jong-un nu apar persoanele pe care acesta le păstrează ca sfătuitori cheie.

Singura femeie care apare în imagini oficiale alături de Kim Jong-un este Kim Kyong-Hui, mătuşa liderului nord-coreean. Aceasta este membru de cabinet, a fost numită general de 4 stele în 2010 şi a ajutat la transferul puterii de la fratele la nepotul său.

Kim Kyong-Hui este cea mai puternică femeie din Coreea de Nord, însă soţul ei, Jang Sang Taek, este cel care face regulile în regimul Kim.

Jang Sang Taek a condus tentativa de refacere a economiei Coreei de Nord şi are legături strânse cu China. Este în prezent sfătuitorul principal al lui Kim Jong-un pe probleme de politică. Jang Sang Taek a ajuns, într-un timp foarte scurt, de la al 19-lea om în stat la al doilea om în stat şi pare să fie persoana cea mai apropiată de un reformator.

"Pentru ei un reformator este o persoană care deviază chiar extrem de puţin de la calea ştiută", spune Joseph Detriani.

În afara familiei liderului, cercul conducătorilor este mic. Când s-a instalat la putere, Kim Jong-un a renunţat la veteranii militari pe care îi avea tatăl său drept sfătuitori şi şi-a adus propria echipă.

Choe Ryong-Hae este un om de partid fără trecut militar, primul birocrat care a condus armata în vânzările de arme. Este unul dintre oamenii apropiaţi din cercul lui Kim Jong-un în probleme militare.

Seulul a subliniat luni că Phenianul este capabil în orice moment să efectueze un test nuclear, precizând totodată că niciun element nu acreditează iminenţa unui asemenea test.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici