Cine era femeia care a deschis focul la sediul YouTube. Se plângea că are prea puţine vizualizări şi acuza un adevărat „sabotaj”. „Vei creşte doar dacă vor ei!”

Nasim Aghdam avea 39 de ani şi a criticat deseori reţeaua YouTube, care ar fi „devalorizat” unele canale. Mai mult, atacatoarea a suspectat că platforma o „sabotează” şi acesta ar fi motivul pentru care are mai puţine vizualizări la clipurile video.

5220 afișări
Imaginea articolului Cine era femeia care a deschis focul la sediul YouTube. Se plângea că are prea puţine vizualizări şi acuza un adevărat „sabotaj”. „Vei creşte doar dacă vor ei!”

Aghdam era implicată într-un fel de discurs politic acid, scrie Business Insider. „Fiţi atenţi! Dictatura există în toate ţările, sub toate formele!”, avertiza aceasta pe un site.

Pe de altă parte, contul ei de Instagram avea 16.000 de urmăritori, înainte să fie închis. „Pe YouTube nu există o oportunitate egală de creştere, vei creşte doar dacă vor ei!”, a mai comentat femeia care a deschis focul la sediul YouTube.

Înainte de a pune la cale actul violent, Aghdam, rezidentă în San Diego, s-a deplasat din California de Sud în San Bruno. Femeia a rănit trei oameni şi apoi s-a sinucis, folosind un pistol. O a patra persoană a suferit răni care nu au fost provocate de arma respectivă. Marţi, anchetatorii au presupus că incidentul armat a avut loc după o ceartă între femeia respectivă şi iubitul ei, care lucrează la YouTube. Aceasta nu ar fi avut legătură cu nicio reţea teroristă internaţională.

Ulterior, poliţia din San Bruno a prezentat o declaraţie, în care arată că investighează în continuare motivaţia acestui act criminal. „Nu există niciun indiciu care să arate că agresoarea le cunoştea pe victimele respective sau că a vizat pe cineva în special”, au declarat poliţiştii.

Mai multe surse din presa americană au precizat că Aghdam a dispărut cu câteva zile înainte de atacul asupra sediului YouTube. De exemplu, Mercury News, o publicaţie din San Jose, a scris că tatăl femeii, Ismail Aghdam, s-a plâns că femeia era tristă.

„Ea a spus că YouTube „a oprit totul” şi era foarte furioasă”, a declarat Ismail Aghdam.



Atac la sediul YouTube

(Teodora Marinescu, Mediafax)

Cel puţin cinci persoane au fost rănite într-un atac armat produs marţi după-amiază (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României) la sediul companiei online YouTube, în orăşelul San Bruno, situat în statul California, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane, a transmis Mediafax.

O femeie, presupusul autor al atacului armat comis la sediul companiei online YouTube a murit, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate americane citate de postul CNN.

Conform surselor citate, femeia care a comis atacul armat a fost găsită moartă, având răni produse prin împuşcarea cu o armă de foc.

Nu se ştie dacă s-a împuşcat singură sau a fost împuşcată de agenţii poliţiei.
Advertisement

Cel puţin cinci persoane au fost rănite într-un atac armat produs marţi după-amiază (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României) la sediul companiei online YouTube, în orăşelul San Bruno, situat în statul California, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane.

Poliţia din San Bruno a confirmat incidentul armat, precizând că atacatorul este încă în libertate. Autorităţile au recomandat evitarea zonei din jurul sediului companiei care administrează platforma video YouTube, situată pe bulevardul Cherry din San Bruno, în Silicon Valley.

Primarul din San Bruno, Connie Jackson, a declarat la circa o oră de la producerea atacului armat, pentru postul KTVU, că situaţia este "relativ sigură".

La Spitalul Stanford au fost transportaţi cinci pacienţi, a declarat Lisa Kim, un purtător de cuvânt al unităţii medicale, informează cotidianul The Guardian şi postul Fox News.

Autorităţile americane au avertizat cetăţenii să evite zona din apropierea sediului companiei Youtube din nordul Californiei, marţi, după ce au fost auzite mai multe focuri de armă, relatează site-ul postului BBC.

Ambulanţele au ajuns deja la faţa locului. Compania Google, care deţine platforma YouTube, a informat că a pornit o investigaţie privind "incidentul armat".

Mai mulţi angajaţi au anunţat că o persoană înarmată încă se află în zonă, însă acest lucru nu a fost confirmat încă.

Un angajat al platformei YouTube, Todd Sherman, a informat pe contul său de Twitter că oamenii au încercat să fugă din clădire.

Presa locală a relatat că persoana înarmată ar fi o femeie.

Spitalul General din San Francisco a informat că oferă ajutor medical mai multor persoane implicate în incident. Nu există încă mai multe detalii privind starea lor.

Aproximativ 1.700 de oameni lucrează în sediul YouTube. Compania Google a anunţat că "lucrează cu autorităţile" şi că vor oferi mai multe informaţii pe parcurs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici