Cine era presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga: Tânărul de 22 de ani, "binecunoscut" poliţiei ca infractor - FOTO

Poliţia daneză a anunţat că îl cunoştea bine pe presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga - soldate cu doi morţi şi cinci răniţi -, un tânăr în vârstă de 22 de ani, născut şi crescut în ţară, care avea legături cu organizaţii infracţionale, potrivit postului danez TV2, citat de Le Parisien.

2051 afișări
Imaginea articolului Cine era presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga: Tânărul de 22 de ani, "binecunoscut" poliţiei ca infractor - FOTO

Cine era presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga: Tânărul de 22 de ani, "binecunoscut" poliţiei ca infractor - FOTO (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Însă poliţia nu i-a dezvăluit numele bărbatului pe care l-a ucis duminică dimineaţa în apropierea gării din Nørrebro, suspectat de comiterea primului atac armat asupra unui centru cultural în care se desfăşurea o dezbatere despre artă, balsfemie şi libertatea de exprimare, soldat cu un mort şi trei răniţi, dar şi a celui de-al doilea atac, la cea mai mare sinagogă din capitala daneză, soldat cu un mort şi doi răniţi.

Suspectul avea asupra două pistoale, iar hainele corespundeau mărturiilor culese după atacul de la sinagogă. Percheziţii în acelaşi cartier au permis confiscarea unor haine şi unei puşti automate care ar putea să corespundă celor folosite în primul atac de la centrul cultural şi care au fost supuse unor verificări criminalistice.

Potrivit presei daneze, bărbatul ucis la centrul cultural era un regizor danez în vârstă de 55 de ani, iar bărbatul ucis la sinagogă, era un paznic evreu, Dan Uzan, în vârstă de 37 de ani.

Cei cinci răniţi, toţi poliţişti, a căror viaţă nu este în pericol, au fost spitalizaţi. Patru dintre ei au fost externaţi, au declarat surse din cadrul forţelor de ordine pentru site-ul jop.dk.

Poliţia a efectuat duminică după-amiaza o serie de operaţiuni, în cartierele Nørrebro şi Osterbro, inclusiv într-un Internet-cafe, arestând trei suspecţi, potrivit presei locale.

Percheziţii au avut loc duminică după-amiaza în cartierul Nørrebro, iar o armă corespunzând celei folosite în atacuri a fost găsită într-un apartament.

O vastă operaţiune de poliţie a avut loc duminică după-amiaza la un Internet-cafe. Numeroşi poliţişti, puternic înarmaţi, au pătruns în local, care se află în apropiere de locul unde au fost comise atentatele. Cel puţin două persoane au fost arestate, porivit postului TV2.

"Face parte din ancheta noastră a declarat un poliţist pentru postul public DR.

Forţele de ordine au efectuat de asemenea o operaţiune în cartierul Østerbro, în Parcul Vognmand, situat în vestul capitalei, potrivit TV2. La ea au participat poliţişti cu câini, iar o persoană a fost arestată, dar postul nu era sigur dacă intervenţia a avut legătură cu atacurile teroriste.

Pe de altă parte, postul francez de radio Europe1 scrie pe site că ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a condamnat foarte ferm atacul terorist de la Copenhaga. El a efectuat o vizită în capitala daneză duminică la prânz. "Suntem împreună, în această probă, alături de prietenii noştri danezi, pentru a ne exprima solidaritatea, pentru a avertiza asupra riscului care există în continuare în UE şi pentru a ne exprima hotărârea de a lupta împreună, în cadrul UE, împotruva terorismului", a declarat el.

Preşedintele francez François Hollande a efectuat duminică după-amiază o vizită la Ambasada Danemarcei de la Paris, potrivit postului francez de radio, cu scopul de a afirma "solidaritatea Franţei cu poporul danez şi victimele" atacurilor de la Copenhaga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici