Cine este Anastasiya Vasilyeva, cel mai dur critic al Kremlinului, în ultima vreme. Ea a fost arestată şi bătută de poliţişti în timp ce transporta echipament pentru medici împotriva coronavirusului

  • Anastasiya Vasilyeva, liderul Alianţei Medicilor din Rusia, a fost arestată de două ori şi bătută de poliţişti, în timp ce încerca să distribuie echipament pentru protecţia împotriva coronavirusului pentru personalul medical, în regiunea Novgorod
  • Anastasiya Vasilyeva a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai regimului de la Kremlin, în gestionarea crizei provocate de pandemie.
2164 afișări
Imaginea articolului Cine este Anastasiya Vasilyeva, cel mai dur critic al Kremlinului, în ultima vreme. Ea a fost arestată şi bătută de poliţişti în timp ce transporta echipament pentru medici împotriva coronavirusului

Foto: Profimedia

Activista Anastasiya Vasilyeva a fost arestată pentru a încălcat legea auto-izolării, introdusă în Rusia din cauza Covid-19, atunci când transporta echipament pentru cadrele medicale – mănuşi, măşti, ventilatoare. Alături de alţi nouă membri ai alianţei, femeia intenţiona să distribuie echipamentele la două spitale locale.
 
„Ceea ce facem este să ajutăm guvernul. Ei nu fac acest lucru, aşa că am preluat noi această sarcină”, a spus Vasilyeva la telefon, potrivit Moscow Times.
 
Anastasiya Vasilyeva, în vârstă de 36 de ani, s-a remarcat în ultimele săptămâni ca fiind unul dintre cei mai vocali critici ai autorităţilor, în criza provocată de pandemie. Ea a criticat şi modul în care se efectuează testările pentru Covid-19 în Rusia şi lipsa echipamentului medical din spitale.

Anastasiya Vasilyeva a strâns 45.000 de dolari pentru medicii din Rusia

Vasilyeva a strâns peste 45.000 de dolari, prin intermediul reţelelor sociale, pentru a cumpăra echipamente medicale pentru spitale. „Strângem bani în ţara noastră ca să cumpărăm protecţie pentru medici, iar autorităţile noastre vând echipamente pentru SUA. Ce bătaie de joc”, a spus activista.
 
La mijlocul lui martie, Vladimir Putin a susţinut că epidemia de coronavirus este sub control. Vasilyeva l-a contrazis însă pe liderul de la Kremlin şi a declarat că cel mai probabil autorităţile ascund numărul real al cazurilor de infecţie cu coronavirus, diagnosticând persoane cu pneumonie în loc de Covid-19.
 
„Când a murit primul pacient cu coronavirus, au declarat cauza morţii ca fiind o tromboză. Acest lucru este evident, nimeni nu moare din cauza coronavirusului în sine, se moare din cauza complicaţiilor, deci este foarte simplu să manipulezi”, a spus Vasilyeva pentru CNN.
 
Recent, Vasilyeva a fost arestată pentru că a încălcat regulile auto-izolării şi a plecat de acasă pentru a distribui echipamentele pentru medici. Ea a fost, de asemenea, amendată şi, chiar, lovită de oamenii legii, potrivit unui mesaj al Alianţei Medicilor din Rusia.
 

Oficialii din Sănătate au negat acuzaţiile activistei

Oficialii din domeniul sănătăţii de la Moscova au negat acuzaţiile şi au anunţat că au testat de coronavirus toţi pacienţii care suferă de pneumonie. De altfel, declaraţiile Anastasiyei Vasilyeva sunt puse la îndoială şi de Melita Vujnovic.
 
„Nu cred că se ascunde ceva. Şi nu înseamnă că nu s-ar putea să înregistrăm o creştere rapidă a numărului de cazuri în următoarea perioadă, pentru că am mai văzut asta în alte ţări”, a spus Vujnovic.
 
Vladimir Putin a abordat şi el subiectul, declarând că există posibilitatea ca unele cazuri de infectare cu coronavirus să nu fie cunoscute de către autorităţi, dar a respins categoric ideea că autorităţile ar prezenta date false.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici