Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar, la alegerile din septembrie

  • Armin Laschet, liderul CDU, a câştigat susţinerea membrilor partidului la o reuniune internă pentru a candida pentru funcţia de cancelar la alegerile federale din septembrie.
  • Astfel Armin Laschet pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar.
  • Angela Merkel nu va viza un nou mandat. Fostul lider al CDU va pleca de la conducerea Germaniei după 16 ani.
  • Scrutinul parlamentar este programat în Germania pe 26 septembrie.
6995 afișări
Imaginea articolului Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar, la alegerile din septembrie

Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar

Înaintea şedinţei, Markus Soeder, rivalul bavarez al lui Laschet pentru candidatura conservatoare, a spus că revine CDU să decidă care dintre aceştia ar trebui să candideze în calitate de candidat al blocului lor la cancelar şi că va accepta o decizie pentru rivalul său.

Consiliul Naţional al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) s-a pronunţat, în cursul nopţii de luni spre marţi, pentru desemnarea liderului formaţiunii politice, Armin Laschet, drept candidat pentru funcţia de cancelar al Germaniei în scrutinul parlamentar programat în septembrie.

Armin Laschet a primit 31 de voturi în Comitetul Naţional al Uniunii Creştin-Democrate, Markus Söder a obţinut nouă voturi, iar şase membri ai Consiliului Naţional s-au abţinut de la vot, informează site-ul Tagesschau.de şi publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Cine este Armin Laschet?

  • Premier în Renania de Nord-Westfalia din 2017, el guvernează statul cu cea mai mare populaţie din Germania.
  • Armin Laschet este omul continuităţii care se angajează să menţină Germania pe cursul stabilit de Merkel.
  • Romano-catolic, Laschet, în vârstă de 60 de ani, este un vorbitor fluent de franceză şi fiul unui inginer minier. El a rezistat eforturilor timpurii de a reduce producţia de cărbune.
  • Laschet a obţinut o diplomă în drept şi a lucrat ca jurnalist înainte de a intra în politică.
  • Merkel a spus anul trecut că are „instrumentele” pentru a conduce cea mai mare economie şi cea mai populată ţară din Europa.
  • În ianuarie, Laschet a câştigat conducerea CDU, învingându-l cu uşurinţă pe conservatorul Friedrich Merz într-un vot al delegaţilor de partid. El s-a poziţionat în alegeri ca un om de centru care poate îmbina rupturile dintre diferitele aripi din partid. El vrea să modernizeze Germania şi să transforme CDU într-un partid mai tânăr, cu o reprezentare mai feminină.
  • Armin Laschet a declarat în ianuarie că va menţine "direcţia politică de centru" a Uniunii Creştin-Democrate. "Vom câştiga scrutinul legislativ doar dacă menţinem forţa politicilor de centru", a argumentat Laschet, subliniind că Uniunea Creştin-Democrată, o formaţiune de centru-dreapta, cu politici conservatoare, "nu are nevoie de un manager de companie" la conducere, ci de un lider care să menţină coeziunea partidului.
  • Liderul CDU va opta cel mai probabil pentru o alianţă cu Verzii pentru a asigura o majoritatea în Bundestag după alegerile din septembrie.
  • În Renania de Nord-Westfalia, este cunoscut pentru relaţiile sale bune cu comunitatea de imigranţi, câştigându-i porecla de „Armin turc”. El a susţinut cu fermitate politica lui Merkel pentru primirea migranţilor în timpul crizei europene a refugiaţilor din 2015
  • Laschet este un adept al integrării europene. Noul candidat al CDU a avut o serie de întâlniri cu preşedintele francez Emanuel Macron.

CITEŞTE AICI Partidul Verzilor din Germania îşi va desemna candidatul penru funcţia de cancelar, pentru prima dată în istoria sa de 40 de ani

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici