Cine este Esmail Ghaani, cel care a fost numit lider al Forţei Quds din Iran în locul lui Soleimani

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, l-a numit pe generalul Esmail Ghaani în funcţia de lider al Forţei Quds, după uciderea fostului său superior, Qasem Soleimani, relatează site-ul cotidianului The Times of Israel.

10917 afișări
Imaginea articolului Cine este Esmail Ghaani, cel care a fost numit lider al Forţei Quds din Iran în locul lui Soleimani

Cine este Esmail Ghaani, cel care a fost numit lider al Forţei Quds din Iran în locul lui Soleimani

"După martiriul gloriosului general Qasem Soleimani, îl numesc pe generalul de brigadă Esmail Ghaani drept comandant al Forţei Al-Quds a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice. Ordinele pentru Forţa Al-Quds rămân exact aceleaşi ca şi sub conducerea martirului Soleimani", a comunicat ayatollahul Ali Khamenei.

Ghaani a fost descris de Khamenei drept "unul dintre cei mai decoraţi comandanţi" ai Gardienilor Revoluţiei în timpul războiului între Iran şi Irak din perioada 1980-1988. Generalul a fost timp de două decenii adjunctul lui Soleimani, liderul Forţei Quds.

În 2017, Ghaani a susţinut că SUA au încercat şi nu au reuşit să distrugă Iranul, acuzând Washingtonul că a creat grupările teroriste al-Qaeda şi Stat Islamic - o teorie a conspiraţiei deseori vehiculată de unii oficiali iranieni.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici