Cine este presupusul terorist care a murit în explozia din faţa spitalului pentru femei din Liverpool

  • Presupusul terorist care a murit într-o explozie în faţa spitalului pentru femei din Liverpool ar fi fost un solicitant de azil în Marea Britanie.
  • Numele bărbatului este Emad al Swealmeen şi avea 32 de ani.
  • Detaliile privind originile sale sunt încă incerte. Mama sa ar fi originară din Irak, în timp ce despre el se specula că era fie din Iordania, fie din Siria.
5884 afișări
Imaginea articolului Cine este presupusul terorist care a murit în explozia din faţa spitalului pentru femei din Liverpool

Cine este presupusul terorist care a murit într-o explozie în faţa spitalului pentru femei din Liverpool

Presupusul terorist care a murit într-o explozie în faţa spitalului pentru femei din Liverpool ar fi fost un solicitant de azil respins care a suferit de probleme de sănătate mintală. Luni, poliţia l-a identificat pe suspectul din spatele atacului de duminică sub identitatea de Emad al Swealmeen, în vârstă de 32 de ani. Acesta s-a mutat în Marea Britanie după ce a cerut azil din Orientul Mijlociu în urmă cu mai mulţi ani şi este cunoscut că ar fi avut probleme privind sănătatea sa mintală.

Ulterior, el s-a convertit de la islam la creştinism şi nu se crede că era cunoscut de MI5.

O sursă anonimă a transmis că unul dintre motivele bărbatului de a săvârşi acest act ar fi fost bazat pe o nemulţumire privind încercarea sa de a deveni rezident în Marea Britanie în 2014. Malcolm Hitchcott şi soţia sa, Elizabeth, l-a primit pe al-Swealmeen în casa lor pentru a locui împreună. Malcolm Hitchott a declarat că suspectul a venit la Catedrala Anglicană din Liverpool în 2015 şi a vrut să se convertească la creştinism. Bărbatul a spus că „cei de la azil din Marea Britanie nu au fost niciodată convinşi că este sirian şi i s-a refuzat azilul în 2014. Cazul i-a fost respins pentru că a fost internat din cauza unui incident de sănătate mintală în care îndrepta un cuţit spre oameni, pe un pasaj”.

Ulterior, acesta chiar s-a convertit de la islam la creştinism şi nu se crede că era cunoscut de MI5.

Doamna Hitchott, pe de altă parte, a transmis că atât ea, cât şi soţul ei sunt foarte trişti din cauza a ceea ce s-a întâmplat, pentru că Emad era un om extraordinar, iar ei ţineau foarte mult la el.

The Sun a relatat că era un cetăţean iordanian care a petrecut ceva timp în Irak, de unde era originară mama sa. Toate astea în ciuda speculaţiilor că ar fi venit, de fapt, din Siria. Ministrul de interne, Damian Hinds, a declarat că ar mai dura câteva săptămâni până când vor avea o imagine clară asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Până acum este cunoscut faptul că nivelul de ameninţare teroristă din Marea Britanie a fost ridicat de la substanţial la sever în urma exploziei, ceea ce înseamnă că un atac este „foarte probabil" şi nu doar „probabil".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici