Cine este Svetlana Tihanovskaya, principalul rival al dictatorului Alexandr Lukashenko

  • Casnica Svetlana Tihanovskaya este principalul contracandidat al dictatorului Alexandr Lukashenko
  • Svetlana este o fostă profesoară, are 37 de ani şi doi copii
  • După ce Serghei, soţul Svetlanei, a fost arestat şi nu i s-a permis participarea la alegeri, ea a decis să-l înfrunte pe dictator
  • Svetlana Tihanovskaya este susţinută de Veranika Ţapkala şi Maria Kalesnikava, reprezentantele altor doi candidaţi neadmişi la alegeri
3639 afișări

Svetlana Tihanovskaya este principalul contracandidat al lui Alexandr Lukashenko în scrutimul prezindeţial ce are loc astăzi. Chiar dacă în cursa electorală mai sunt alţi doi candidaţi, aceştia sunt priviţi ca marionete ale regimului Lukashenko ce au rol de a crea iluzia unei competiţii electorale. Svetlana este fostă profesoară, soţia unui cunoscut activist şi blogger care urma să cadideze la alegerile prezindeţiale. Pentru că Serghei Tihanovsky nu a fost admis la alegeri şi a fost arestat, Svetlana a decis să candideze împotriva lui Lukaşenko.

Ea a devenit un simbol în aceste alegeri şi a reuşit să mobilizeze mii de oameni, care au participat la mitingurile de campanie în mai multe oraşe din Belarus. Tihanovskaya face parte dintr-un trio de femei, fiind susţinută Veranika Ţapkala şi Maria Kalesnikava, reprezentantele a altor doi candidaţi, care nu au fost admişi la alegeri. Pentru că a primit ameninţări să se oprească, Svetlana a fost nevoită să-şi trimită cei doi copii peste hotare. În programul ei electoral Tihanovskaya a anunţat că după ce câştigă alegerile prezindeţiale, în şase luni va declanşa noi alegeri, care să fie libere şi corecte.  

”Propunerea mea: Dezbateri adevărate, unul la unul cu Alexandr Lukaşenko. În direct, în piaţa Bangalor, în faţa poporului belarus. Aştept răspuns”, a declarat Svetlana Tihanovskaya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici