Cine l-a asasinat pe Rafik Hariri? Verdictul îi nemulţumeşte pe susţinătorii fostului premier libanez

  • Din patru militanţi islamişti acuzaţi, unul singur a fost condamnat şi acela în lipsă
  • Asasinarea lui Rafik Hariri, în 2005, la Beirut a generat un val de furie
  • Verdictul aduce nemulţumire în rândurile susţinătorilor fostului premier
867 afișări
Imaginea articolului Cine l-a asasinat pe Rafik Hariri? Verdictul îi nemulţumeşte pe susţinătorii fostului premier libanez

Sursa FOTO: Profimedia

Doar unul dintre cei patru indivizi acuzaţi în cazul asasinării fostului premier libanez Rafik Hariri, în 2005, la Beirut, a fost găsit vinovat de o instanţă judiciară specială a Naţiunilor Unite.

Salim Ayyash şi ceilalţi inculpaţi, toţi membri ai mişcării islamiste şiite Hezbollah, au fost judecaţi în contumacie din 2014.

Asasinarea lui Rafik Hariri, unul dintre principalii lideri politici sunniţi din Liban, a generat un val de furie, iar verdictul intervine în contextul noii crize politice, amplificată de explozia devastatoare produsă pe 4 august la Beirut.

Ceilalţi trei inculpaţi  au fost achitaţi de judecătorii Tribunalului special pentru Liban, cu sediul la Haga.

Susţinătorii fostului premier libanez sunt nemulţumiţi de verdict.

„Sigur că nu sunt mulţumit de verdictul tribunalului. E o glumă şi nu suntem mulţumiţi. Credem doar în Dumnezeu şi în nimeni altcineva. Toţi cei de pe Pământ sunt mincinoşi”, spune Rabie Alkajk, susţinător al lui Hariri.

„Nu suntem mulţumiţi de judecata tribunalului internaţional. Se ştie cine l-a ucis pe Rafik Hariri şi cine a luat decizia şi a pus la cale asasinatul în Liban. Se ştiu toate acestea de 15 ani, din prima zi de după asasinat”, susţine şi Youssef Habal, un alt susţinător al lui Hariri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici