Cine sunt conspiraţioniştii germani din spatele protestelor anti-lockdown din Australia

  • În spatele recentelor proteste anti-lockdown din Australia se află un grup de conspiraţionişti cu sediul în Germania, numit Worldwide Demonstration, care împărtăşeşte teoriile QAnon, potrivit The Guardian.
  • Worldwide Demonstration, Demonstraţia mondială, cu sediul la Kassel, a lansat pe Telegram şi pe Facebook ora şi locul mitingurilor care au provocat ciocniri cu poliţia şi au dus la arestarea a zeci de persoane.
  • În fruntea lor se află „Freie Bürger Kassel”, cetăţeni liberi din oraşul german Kassel, care se adună pe Facebook, unde au 45.000 de adepţi, şi pe Telegram, cu 70.000 de abonaţi.
1294 afișări
Imaginea articolului Cine sunt conspiraţioniştii germani din spatele protestelor anti-lockdown din Australia

Un arestat la Sydney

Worldwide Demonstration şi-a făcut simţită prezenţa la mai multe proteste, iar valul s-a propagat printre localnici.

S-a întâmplat pe 26 iunie, la marşul de la Melbourne, şi a fost repetat pentru demonstraţii în Townsville, Cairns, Gympie, Perth, Brisbane şi Darwin, pe 10 iulie, apoi în Hobart, Sydney şi Adelaide, pe 21 iulie.

Mesajele au fost apoi amplificate pe paginile care au adunat zeci de mii de adepţi în timpul pandemiei.

Demonstraţiile din ultimele zile au fost caracterizate de o violenţă crescută în Australia. Sâmbătă, la Sydney, poliţia a spus că a fost surprinsă „de ceea ce oamenii sunt gata să facă”. Sute de persoane au fost amendate pentru încălcarea măsurilor anti-Covid.

În Australia, un grup de dreapta din Melbourne a contribuit la promovarea protestelor în timpul pandemiei. Este condus de Harrison McLean, un programator IT în vârstă de 24 de ani din Wantirna South.

În martie, The Guardian a dezvăluit că băiatul intenţiona să-şi introducă membrii în teorii politice mai extremiste. „Nu sunt de dreapta. Sunt un populist libertarian şi susţin libera exprimare”, s-a apărat el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici