VIDEO Ciocniri violente la Washington. Gărzile de corp ale preşedintelui Erdogan au atacat protestatarii susţinători ai PYD

O altercaţie între gărzile de corp ale preşedintelui turc şi susţinători ai partidului PYD din Siria a avut loc la reşedinţa ambasadorului turc în SUA, în timpul unei vizite la Washington a lui Recep Tayyip Erdogan, potrivit poliţiei americane, citate de The Guardian.

2991 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ciocniri violente la Washington. Gărzile de corp ale preşedintelui Erdogan au atacat protestatarii susţinători ai PYD

Ciocniri între gărzile de corp ale preşedintelui Erdogan şi protestatari susţinători ai unui partid kurd din Siria, în SUA (Imagine: Hepta)

Nouă persoane au fost rănite, dintre care două au fost transportate la spital, fiind grav vătămate. De asemenea, alte două persoane au fost arestate în urma altercaţiilor, un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitane spunând că una dintre acestea fost acuzată de asaltarea unui ofiţer de poliţie.

Potrivit martorilor, ciocnirile au pornit în momentul în care gărzi de corp ale preşedintelui turc au atacat protestatari ce fluturau steagul Partidului kurd al Uniunii Democratice (PYD), filiala din Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în afara reşedinţei ambasadorului turc în SUA.

În urma incidentului, la faţa locului a fost chemat personal de urgenţă.

Potrivit unui post de televiziune american, Erdogan se afla în interiorul clădirii în momentul ciocnirilor violente.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici