Circa 1.000 de morţi, în urma intemperiilor din Filipine

Bilanţul intemperiilor care au afectat Filipinele în septembrie a crescut la circa 1.000 de morţi, în vreme ce un nou taifun ameninţă arhipelagul, a anunţat luni Guvernul.

17 afișări
Imaginea articolului Circa 1.000 de morţi, în urma intemperiilor din Filipine

Circa 1.000 de morţi, în urma intemperiilor din Filipine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Furtuna tropicală Ketsana, care a traversat arhipelagul la 26 septembrie, a provocat moartea a 420 de persoane, alte 37 fiind date dispărute.

Ketsana a cauzat cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani în capitala Manilla şi în împrejurimi, înainte de a se transforma în taifun şi a-şi urma traseul spre Vietnam, Laos şi Cambodgia.

Bilanţul taifunului Parma, care s-a abătut la 3 octombrie asupra nordului arhipelagului, provocând alunecări de teren şi inundaţii, a crescut la 438 de morţi şi 51 de dispăruţi.

Pe de altă parte, 89 de persoane au murit după ce au contractat leptospiroză, o boală a cărei bacterie este prezentă în urina rozătoarelor, potrivit serviciilor sanitare din cadrul Guvernului.

Un nou taifun urmează să traverseze arhipelagul, unde securitatea civilă a luat măsuri preventive, stocând bunuri de primă necesitate.

Taifunul Lupit, cu rafale ce suflă cu o viteză de 175 de kilometri pe oră, va traversa miercuri Filipinele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici