Circa 3.000 de europeni participă la conflictele din Irak şi Siria

Aproximativ 3.000 de cetăţeni ai statelor membre UE au mers în Siria şi Irak pentru a deveni membri ai grupurilor islamiste, anunţă Gilles de Kerchove, coordonatorul european pentru Combaterea Terorismului.

332 afișări
Imaginea articolului Circa 3.000 de europeni participă la conflictele din Irak şi Siria

Circa 3.000 de europeni participă la conflictele din Irak şi Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul europenilor care se află în Irak şi Siria este în creştere, ajungând la aproximativ 3.000, pe fondul progreselor înregistrate pe teren de grupul terorist Stat Islamic", a declarat Gilles de Kerchove.

În iulie, serviciile de spionaj apreciau că aproximativ 2.000 de europeni participă la confruntările armate din Siria şi Irak.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant, Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS) ocupă vaste regiuni din nord-vestul Irakului şi din sud-estul Siriei, unde a proclamat un "califat islamic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici